Vad är husbåtar?

Beroende på din synpunkt, är en husbåt antingen en båt med levande hjälpmedel eller ett hus byggt för att flyta på vattnet. Vissa husbåt ägare anser att det är ett permanent uppehållstillstånd, om än förankrat i det strandnära docka istället för konventionella tomt. En husbåt bosatta kan få allmännyttiga tjänster, skicka och ta emot e-post och njuta av alla de andra fördelarna med att bo på land. Skillnaden mellan ett bostadsområde husbåt och en traditionell hemtelefon får bara plats.

Andra husbåt modeller är mer besläktade med instängda fritidsfordon. En husbåt avsedd för tillfällig användning kan ha en mer kompakt konstruktion än en som används som ett hem, men det kan ändå funktionen flesta bekvämligheter. Ett bostadshus husbåt kan spendera all sin tid förankrade på en docka, men fritidsbåtar husbåtar ofta har starka båtmotorer för att ge rörlighet. I stället för krok upp till externa renhållning och allmännyttiga tjänster, ett rekreationsområde husbåt kan ha sin egen elgenerator, vattentank och avfall inneslutningssystemet. Det finns många anledningar att äga eller hyra en husbåt kan vara tilltalande. Vissa ägare har ett starkt intresse av att leva nära en naturskön vattenområde. Ofta mark i en sjö är inte helt utvecklad, vilket gör att husbåt ägaren att få en mer naturlig inställning. Erhålla titeln till en husbåt halka eller annan egendom på vattnet kan vara billigare än liknande erbjudanden på land. Husbåt ägare form ofta egna tätt sammansvetsade samhällen, eftersom de tenderar att leva nära varandra och har ett gemensamt intresse.

Även husbåt ägande kan vara en nisch på marknaden i USA, många europeiska och asiatiska grupper har använt någon form av husbåt i århundraden. Fiskesamhällen längs kusterna i Asien är ofta inte mer än en samling shanties flyter på stockar eller pontoner. I Amsterdam och andra städer med omfattande kanaler, tusentals människor bor i välskötta husbåtar längs vattenvägarna. Besökare kan antingen använda trappsteg från gatan eller köra en båt ända fram till dörren.

Innan du investerar i ett bostadsområde husbåt, kan det vara bra att kontrollera ut lokala lagar och förordningar. Många städer med Riverfront egendom har strikta regler för användning av husbåtar, särskilt när det gäller renhållning och anslutningar nytta. En husbåt med permanent eller delvis permanent bosatta måste vara ordentligt ansluten till avloppssystemet och nätaggregat. Semester-stil husbåtar tillfälligt förtöjd vid en brygga får inte omfattas av lokala lagar, men ägare och hyresgäster måste vara medvetna om riskerna med kolmonoxid och felaktig avfallshantering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.