Vad är förartrötthet?

När folk kör när de är trötta och hängiga, eller sömnig, detta kallas "trötta förare. " Driver trötthet är en viktig orsak till bilolyckor, eftersom sömnig förare är oförmögna att fatta snabba beslut, och de kan ha långsammare reaktionstid. Som ett resultat av många regeringar har utbildningsprogram för att varna folk om farorna med bilen under trötta och förare uppmanas att undvika förhållanden som kan leda till trötthet hos föraren.

Trött förare ofta har en svår tid för bearbetning och hjälp av information, till exempel kan en förare inser inte att han eller hon har hamnat i fel körfält tills det är för sent. Driver trötthet kan också leda till minskad vaksamhet och långsammare reaktionstider. I extrema fall kan en förare faller faktiskt in i en microsleep snabbt förlora medvetandet på vägen, och detta kan vara extremt farligt. Riskerna av trötthet hos föraren stiger dramatiskt mellan 10:00 och gryning, särskilt för personer som arbetar lågtrafik eller som har sömnstörningar. Ett antal symptom kan föreslå trötthet hos föraren, inklusive gäspa, trött ögon, tristess, en oförmåga att minnas den sista delen av vägen, oversteering, rastlöshet och koncentrationssvårigheter. Förare som märker dessa symtom ska dra över till vila, helst komma ut ur bilen och sträcker också. Många större vägar erbjuda rastplatser för detta ändamål, och det är viktigt att dra hela vägen bort motorvägen att vila för att undvika kollisioner.

förare ska också helst undvika att köra på natten, eller resa med en följeslagare som dela körning ansvar. Det är också viktigt att vila inför en större resa, och sådana expeditioner bör påbörjas tidigt på morgonen, lämnar dagen klar för körning. Stretching och att avsätta tid för pauser under resor är också ett bra sätt att förhindra att föraren blir trött. Många regeringar rekommenderar också minskar förarens trötthet genom att uppnå avstånd mål, och som inser tecken på sömniga körkort tidigt. Det är bättre att dra över och bli lite sent än hamna i en olycka.

I USA uppskattar National Sleep Foundation att ca 20% av krascher kan innebära trötta förare. 37% av förarna i 2003 National Highway Traffic Safety Administration medgav att de hade somnat under bilkörning. Risken för trafikolyckor går upp på natten på grund av en mängd faktorer, men trötthet är en viktig fråga, och denna risk ökar också på landsbygden och i avlägsna områden. National Sleep Foundation uppmanar förare att "Drive Alert, Arrive Alive ?. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.