Vad är ett centerbord?

Ett centerbord är en typ av lös köl som är monterad i mittlinjen av ett segelfartyg. Centerboards används när seglare vill ha tillgång till en infällbar köl, så att de kan använda en köl när de behöver det, och stoppa undan när de inte. Vissa segelfartyg komma försedd med centerbord, och i andra fall kan en båt i efterhand installeras för att lägga till en.

kölar, liksom andra typer av folier används på segling hantverk, surfbrädor, flygplan och så vidare, syftar till att skapa stabilitet och kontroll. Om man viktar kommer en köl hjälpa en upprätt fartyg stanna, vilket är önskvärt, och det kommer också att sjömännen att flytta in i vinden utan att skjuta till en lä riktning. Detta ökar flexibiliteten och manövrerbarhet i båten, vilket gör en köl en fördel i många inställningar. kan dock kölar medför också problem. En köl gör det svårt att navigera i grunt vatten, och innebär att en båt inte kan vila på botten utan tippning åt sidan. Dessutom, tillägger kölen drag, vilket kan vara önskvärt i vissa situationer, men det kan medföra problem i andra, långsammare båten ner när sjömännen vill fokusera på hastighet. Den centerbord design balanserar dessa motstridiga behov, tillåter sjömännen att njuta det bästa av båda världar. När en köl behövs, är centerbord fällas genom en springa i botten av båten, och kan vägas eller låsta på plats. När centerbord inte bidrar till funktionen av farkosten, kan det tas upp, vilket gör att farkosten kan göra saker som navigerar i det grunda vattnet utan att oroa dig för skador på kölen. Det daggerboard En närbesläktad koncept, glider upp och ner i ett hölje i båten, snarare än svängbar som centerbord gör. Centerboards och daggerboards finns i en mängd olika stilar som kan monteras på olika båtar, vilket gör att sjömännen att välja konstruktion som är mest effektiva för sina båtar. En nackdel med centerbord konstruktionen vara medveten om är att det kan vara svårt att tjänsten från insidan av båten, båten måste antingen dras på marken, eller någon måste dyka för att komma åt centerbord.

varven och leverantörerna av marin centerboards materiel och tillbehör, inklusive ersättning för delar som kan slitas ned över tiden. Skickliga sjömän kan installera sina egna, eller använda sig av personalen på ett varv, om de är ombyggnad och reparation av en farkost med en befintlig centerbord, eller uppgradera en båt att lägga till en centerbord eller centerbord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.