Vad är ett Light Rail Station?

Light Rail Transit är en typ av kollektivtrafiksystem populär i städerna. Men vanligtvis körs på el, vissa dieseldrivna system också identifierar sig som spårvägar. Light rail system är mindre och lättare än tåg och ofta gör färre passagerare, men är oftast effektivare och snabbare än andra sätt att Mass Transportation såsom bussar. Vid en light rail station, kan passagerarna stiga på och av tåg eller byta till alternativa transportmedel, samt få information och använda offentliga anläggningar. är en lätt järnvägsstationen i första hand avsedd som ett stopp för passagerare att stiga på och av tåget. Vanligtvis placeras med ganska jämna mellanrum längs tågets väg, är dessa stationer avsedda att minimera resa sträckor för passagerare. Några vanliga platser för en snabbspårväg station omfatta offentliga och civila centers, flygplatser, hamnar färja, och gallerior eller shoppingcentra.

Vanligtvis kommer en lätt järnvägsstation erbjuder olika alternativ för att köpa tågbiljetter. Vissa kan ha walk-up fönster med rösträknare, medan andra funktionen automatiska system. Light rail system kan ha en mängd olika biljett alternativ, från enkel eller tur och retur biljetter till vecko-och månadskort för frekventa användare. Var noga med att fråga om det finns rabatterade priser för studenter, militär personal, pensionärer eller barn. Många rabatt program kommer att kräva fotolegitimation bevisa kvalifikationer för det lägre priset. Till skillnad från en tågstationer, som kan liknas vid en flygplats i storlek, en ljus järnvägsstation är ofta närmare en bussdepå i design. De flesta är belägna utomhus direkt intill järnvägen, men många drag någon typ av överhäng eller täckt området vid dåligt väder. Hålla en light rail station enkelt och okomplicerat möjliggör ökad effektivitet för tåg och passagerare, eftersom det minimerar risken för passagerare att bli förvirrade eller försvunna.

ens de mest grundläggande light rail station normalt erbjuder någon väg och träna information till passagerarna. Walls funktionen ofta fulla kartor över ljuset järnvägssystemet, och system med flera tågförbindelser kan ha både system och tåg kartor budgetpost. Vanligtvis, information om tid och frekvens av tåg ankomster är också närvarande.

snabbspårväg är en effektiv och miljövänlig form av kollektivtrafiksystem. Med många stationer bekvämt placerade nära parkeringsgarage och större centers verksamhet och aktivitet, kan förarna slipper stressen i trafiken och använda tågresa för att koppla av, läsa, eller fånga upp arbetet. Genom att använda light rail, stadsbor kan dra nytta av tid och sänker deras egen stress nivå, samtidigt som deltar i en utsläppssnåla form av modern resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.