Vad är en turbo?

Som en liten-vet själva verket är en turbo egentligen en typ av kompressor. Ursprungligen hette turbon en "turbosupercharger. " Uppenbarligen var förkortade namn ur bekvämlighet. En turbo syfte är att komprimera syre in i bilens motor, vilket ökar den mängd syre som kommer in och därmed öka uteffekten. Till skillnad från den remdriven kompressor som är normalt att tänka på när man hör ordet "kompressor," turbon drivs av bilens avgaser. Med andra ord, tar ett turboaggregat en biprodukt av motorn som annars skulle vara meningslöst, och använder den för att öka bilens hästkrafter.

Bilar utan turbo eller kompressor kallas normalt aspirerade . Normalt aspirerade bilar dra in luft i motorn genom ett luftfilter, luften då passerar genom en mätare, som övervakar och reglerar mängden luft som kommer in i systemet. Luften levereras sedan till motorns brännkammare, tillsammans med en kontrollerad mängd bränsle från förgasaren eller bränsleinsprutningar. I en turboladdad motor, dock luften komprimeras så att mer syre får plats i förbränningsrummet, dramatiskt ökar förbränningen motoreffekten. Turbon består av två huvuddelar: kompressor, som komprimerar luften i intaget, och turbinen, som drar avgaser och använder dem för att driva kompressorn. En annan vanlig term i samband med turboladdare är öka , som hänför sig till det tryck som luften i intaget utsätts för, med andra ord, ju mer komprimerade luften är, desto högre laddtrycket.

Även den ökade makt är fördelaktigt för bilen-och sannolikt en källa till njutning för föraren-en turboladdare har sina nackdelar. Först och främst, en turboladdad motor måste ha en lägre kompressionsförhållande än en normalt sugmotorer. Av denna anledning kan man inte bara sätta en turbo på en motor som var avsedd för normal aspiration utan att allvarligt undergräva liv och motorns prestanda. Också innebär en lägre kompressionsförhållande motorn löper mindre effektivt med låg effekt.

En annan stor nackdel med ett turboaggregat är det fenomen som kallas Turbo lag . Eftersom turbon kör på avgaser, kräver turbinen en ansamling av avgaserna innan man kan driva kompressorn, vilket innebär att motorn måste ta fart innan turbon kan sparka i. Dessutom växer inloppet luften varmare eftersom det är komprimerad, minskar dess densitet, och därmed dess effektivitet i förbränningskammaren, en radiator-liknande anordning som kallas en intercooler används ofta för att motverka denna effekt i turbomotorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.