Vad är en syresensor?

en syresensor är en nödvändig del av bilens utsläpp system. Alla nya bilar och många äldre bilar har elektronisk bränsleinsprutning, där en dator reglerar bränslemängden till motorn. Datorn kommunicerar med sensorer i hela systemet för att avgöra hur mycket bränsle för att leverera till motorn, och hur ofta. är syresensorn vanligtvis finns i avgasgrenröret. Ena änden av syre sensorn känner av syrehalten i avgasflödet och den andra änden ansluts till kabel som skickar informationen till datorn. Datorn använder sedan sensorn avläsningar för att säkerställa att motorn får rätt mängd bränsle. För mycket eller för lite bränsle kommer att ändra utslagen på syre sensorn, vilket kommer att förmå datorn att justera mängden bränsle som levereras till motorn.

en syresensor kommer att misslyckas med jämna mellanrum. När sensorn funktionsodugligt viktig feedback om motorns prestanda kommer att gå förlorade. Som ett resultat av den dator som kör det elektroniska systemet bränsleinsprutning har ingen aning om hur mycket bränsle för att leverera till motorn. en syresensor kommer alltid att ha en körsträcka betyg som visar hur länge som syresensor förväntas pågå. Det finns flera sätt att hitta denna information. Bilens instruktionsbok eller verkstadshandbok måste ange den förväntade livslängden sin syresensorn. Om böckerna inte finns, kan återförsäljaravtalet slå upp den förväntade livslängden för en syresensor för en viss bil. Många eftermarknaden Bildelsaffärer har samma information. I allmänhet kommer syresensor i en äldre bil senast cirka 30. 000 miles (cirka 48. 280 km), medan syresensor i en nyare bil kan förväntas pågå 60. 000 miles (96. 561 km) eller mer.

När du känner till körsträcka betyg för syre sensorn i din bil, är det en bra idé att föra register över när underhållet är utfört, om du vet när sensor ersattes senast, du vet när det ska bytas igen. Byta din syresensorn regelbundet upprätthåller din gas körsträcka, hindrar andra relaterade bil bekymmer och förhindrar misslyckades utsläppsproven grund av ett fel syregivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.