Vad är en stadga buss?

En stadga buss är en buss som hyrs av en person eller organisation att transportera dem till en specifik destination. Charterbussar vanligtvis drivs av privata företag, i stället för kollektivtrafik organ, och de kan innehålla en mängd bekvämligheter som är utformade för att hålla folk bekväma, inklusive luftkonditionering, system för underhållning, fällbara säten, osv.

När folk hyra en stadga bussen, får de betala en fast avgift för stadgan, eller en avgift som är baserad på körsträcka. Bussen kommer med en förare som har utbildats för att driva bussen säkert, och innehar en licens som tillåter busschauffören att köra passagerare. Snarare än att följa en uppsättning rutt, vilket är fallet med bussar som används för kollektivtrafik, en stadga bussresor under ledning av den person eller organisation som hyrt den. Klassiskt, passagerarna möta bussen på en offentlig plats som en parkeringsplats eller en flygplats, även om bussen kan även plocka upp människor i deras hem, gör ett antal stopp för att samla passagerarna. Det finns ett antal personer för människor och organisationer att använda en hyra charter buss. Hyra en buss är mycket billigare än att köpa och underhålla en, särskilt när en buss är bara periodvis behövs, vilket gör stadgor tilltalande. Grupper chartra bussar för att turnera ett område, till exempel när folk vill gå på vinprovning i en stor grupp, och de kan också använda en stadga för att flytta en stor grupp människor som annars skulle resa självständigt, kan förlora tid , pengar och bränsle. Till exempel studenter förbereder sig för en klassresa utomlands kan använda en stadga bussen för att komma till flygplatsen, snarare än att köra själv.

charterbussar kan också användas för att tillhandahålla transporter för människor som annars inte skulle kunna resa. Vissa faciliteter avsedda för äldre och personer med funktionshinder använder charterbussar att boende på resor, eller mer rutinuppgifter som att få folk till valurnorna, i affären, och andra destinationer. Charterbussar kan också utnyttjas för uppgifter som akut evakueringar, flyttar idrottslag, och transportera band.

Många städer har flera företag som erbjuder uthyrning charter buss, och människor i mer avlägsna områden kan kanske hitta ett företag i närheten som ska erbjuda tjänster till deras område. När du hyr en stadga bussen, folk frågar om det pris, eventuella extra avgifter för körsträcka, och den typ av försäkringar bolaget bedriver. Vissa andra frågor säkerhetsaspekter rekord för förare, underhåll rekord på bussen, och den typ av service som företaget erbjuder på sina bussar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.