Vad är en skoter?

En skoter är en lätt motorfordon som är konstruerat för att köras och användas på snö, is, och i andra låg dragkraft miljöer. Den specialiserade utformningen av en snöskoter har en mycket låg tyngdpunkt, en omfattande spridning vikt och kraftfull dragning, vilket gör den mycket lämplig för snöiga miljöer. I regioner som Arktis, är snöskotrar används regelbundet för transport på vintrarna, då vägarna inte kan nås, och de används också för rekreation i sydligare nejder där säsongsarbete snö är tillräckligt konsekventa för vintersport.

Ursprunget till snöskoter ligger i början av 1900-talet, då flera ryska företag började experimentera med fordon som var avsedda att köras på snön. När du skapar ett fordon som kör i snön, designers måste tänka på flera saker: potentialen att trilla ner lätt pulver eller isen, minskad dragkraft på grund av glättad yta, och en ökad risk för deponering eller minskar som en följd av det minskade dragkraft. Tidiga snöskotrar var tung, med slitbanor liksom de tankar, men på 1950-talet uppstod den moderna lätta personlig snöskoter design och snöskoter verkligen började ta fart. En typisk skoter har två skidor framför som används för styrning, och slitbanor i ryggen som används för att driva skoter över isen. Den slitytor ger massor av drag, och de har också fördela vikten på snöskoter, vilket gör den mindre benägen att falla igenom löst packad snö eller tunn is. Fordonet har en låg tyngdpunkt, vilket gör det extremt svårt att spets, och föraren sitter på skoter, med hjälp av en uppsättning av styret för att styra, och han eller hon är dåligt väder, eftersom fordonet saknar en cockpit eller skydd . Som ett resultat, är det viktigt att kombinera upp när man rider en skoter, och det är särskilt viktigt att skydda extremiteter. I vissa delar av Arktis, att äga en skoter är avgörande, eftersom vägarna bli helt oframkomliga vintern. Om människor måste våga in till stan eller gå på hjälp, en snöskoter, hundspann, eller en uppsättning skidor skulle vara ganska mycket det enda hållbara alternativet, och snöskotrar har fördelen av att vara snabb, som tillåter människor att ta sig dit de behöver gå med fart.

Andra regioner i världen kan ha regelbundna vinter snö, men mindre stränga väderförhållanden. I dessa områden är snöskotrar hålls främst som fritidsfordon, för människor som gillar att komma ut i snöiga vädret. I vissa regioner, snöskoter är ett ämne av tvist, eftersom Snöskoteråkare vill utnyttja flexibiliteten i deras maskiner för att resa off-road, och därigenom störa annars orörda miljöer. En del människor ogillar buller och störningar i går snöskotrar, och de också invända mot föroreningar från snöskoter motorer. Vissa tillverkare har reagerat på denna oro genom att bygga effektivare och mindre förorenande maskiner med mindre motorbuller, så att Snöskoteråkare kan dela skogen med skidåkare, snowshoers och andra vintersporter fans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.