Vad är en rondell?

En av nackdelarna med en trafik elnätet är antalet korsningar som skapas. Förare kan stöta på två sätt hållplatser, fyra hållplatser sätt eller trafikljus på någon av dessa korsningar. En lösning för att hålla tyngre trafikvolymer går genom populära korsningar kallas en rondell, eller en rondell i England och Europa. En rondell tillåter förare att gå samman i ett konstant flöde av trafik runt en cirkel ön. Vägskyltar runt rondellen direkt drivkrafterna för yttre exit körfält.

Åtminstone är detta hur en rondell är utformad för att arbeta. Begreppet rondeller började under 1870-talet i England som ett sätt att hålla hästar och golfbilar som rör sig genom folkliga och tungt trafikerade korsningar. Förare var tvungen att gå in i rondellen eller rondell och genast huvudet mot innersta körfältet. När trafiken godkändes, skulle föraren sammanfogning snabbt till de yttersta körfält och på lämplig gatan. I praktiken innebär detta ofta visat sig vara en katalysator för många kollisioner. Under den tyngsta trafiken perioder, hittade några drivrutiner sig hopplöst instängda i det innersta rondellen, oförmögen att gå samman i trafikflödet.

synnerligen problematisk rondeller kan ha flera städer i USA till slut adopterade dem som ett rimligt alternativ till täppa-benägen trafik galler. Ett antal mindre städer i New England området har en rondell i stället för ett torg, med en County tingshus eller gemenskap park i centrala ön. New York City och Washington, DC också huvudnummer rondeller inspirerade av brittiska rondeller.

körning genom en modern rondellen kan vara en utmaning, men förfining av den ursprungliga designen har gjort det mycket lättare. När du närmar dig en rondell, ska föraren känna både gatunamn och den officiella vägen antal av hans eller hennes önskad utgång. Avfarten tecken på en rondell får eller inte får nämna lokala gatunamn. Eftersom föraren närmar cirkeln själv, finns det oftast en sammanfogning körfält med en skylt på avkastning. Rondeller i allmänhet röra sig moturs i en riktning, så att föraren borde titta åt vänster för en spännande föraren eller en lucka i trafikflödet.

Väl inne i en rondell bör föraren gå över till den innersta cirkeln när det är möjligt för att undvika mötande och spännande trafik. Denna regel är viktigast när föraren utträde är på andra sidan av cirkeln. Om föraren behöver bara ta nästa omedelbart lämnade, då han eller hon kan köra på den yttersta ringen och avsluta snabbt. Eftersom föraren närmar sitt utträde, han eller hon bör slås ihop med det yttersta körfältet och signal för ett utträde. Signaling tillåter en drivrutin på mötande körfält sammanslagning veta att det är riskfritt att uppge.

Om föraren missar avfarten helt, då han eller hon får återförenas med trafikflödet och kör runt cirkeln igen. Stoppa i mitten av en rondell är sällan en bra idé, och det kan finnas förare drar sig ur parkeringsplatser på den innersta delen av cirkeln.

Det är en annan flygledare kallas en rondell, men man verkar inte som en rondell. Denna form av rondellen placeras ofta i neighborhoods plågas av fortkörning förare och oplanerade cut-through trafik. För att motverka både praxis, en stor rund betong ö är placerad i mitten av bostäder korsningar. Trafik kan fortfarande manöver runt detta hinder, men bara till lägre hastigheter. Tanken på att förhandla dessa rondeller varje dag blir också en avskräckande för förare att använda bostads-gatorna som cut genomföringar eller alternativ till större närtrafiken rutter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.