Vad är en pickup?

en pickup, även stavat "pick-up truck" är en lätt bil som har en hisskorg i främre och en bagageutrymmet i ryggen med en öppen topp. Pickup bilar nästan alltid styva vertikala sidor med ett plant i ryggen som fungerar som ett fack för last. Dessutom finns det en bakre grind som öppnas utåt för enkel lastning och lossning. Det finns många olika storlekar av pickup bilar. I Nordamerika, full storlek, medelstora och kompakta lastbilar är alla tillgängliga. En full-size pickup är ett stort och tungt fordon som vanligtvis körs på en V8-eller sexcylindrig motor. En kompakt pickup, å andra sidan, är liten och innehåller en infogad fyra motor.

Generellt är pickup bilar enkelt utformad som ändrats lastbilar med öppen rygg. Det finns dock två pickup bilar som var avsedda från kroppen av en personbil. Dessa är Chevrolet El Camino och Ford Ranchero. Båda fordonen ändrades faktiskt stationsvagnar. Även om dessa modeller ingår ett integrerat lastutrymmet, de var generellt inte anses vara pickup bilar på grund av sin andra strukturella egenskaper.

Första pickup sluta med en linje fabrik församling var T-Ford vagabond med Pickup Body. Henry Ford debuterade detta fordon 1925 med en produktion av 34. 000 enheter. Samma år, den vagabond kostar $ 281 US Dollars. Tre år senare Modell A vagabond ersatte Model T. Sedan dess har pickup omdesignade bee många gånger av många bilföretag. I denna tid har namnet för dessa Nya fordon förändrats. Medan de som först av Ford som "Runabouts" De pickup har blivit ett samlingsbegrepp för alla fordon i denna klass. Etymologin av namnet är enkel. Pickup bilar är fordon med vilken du kan plocka upp massor av material och förnödenheter. Pickup bilar används över hela världen. I Australien och Nya Zeeland, till exempel de kallade "Utah", en variant av begreppet "utility vehicle. " I Sydafrika, pickup bilar kallas "bakkies", medan egyptierna kallar dem "halv lastbilar. "

Legenden säger att pickup bilar fötts ur den stora depressionen och pragmatism och ekonomiskt tänkande att denna period i historien påtvingat amerikaner. Man tror att en dag, en man som var bara skrapa av kontaktade en biltillverkare och sa, "Varför kan du utforma något som jag kan använda för att ta min familj i kyrkan på söndagen och mina grisar till marknaden på måndag?" Liksom de flesta legender, det finns förmodligen en kärna av sanning i det. Även om detta exakt samtalet aldrig har ägt rum, var pickup troligen avsedda för den typ av människa som skulle vilja ha en bil för båda dessa ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.