Vad är en packbox?

En packbox är en typ av försegling som hindrar vätskan från att läcka insidan av maskindelar. Denna typ av tätningsmaterial används vanligen på en båt propeller eller inom en ångmaskin. När vatten, ånga och andra vätskor infiltrera en båtens propeller eller en ångmaskin, kan resultatet bli förödande, vilket är varför en packbox är nödvändig. När används inom en nautisk inställning, en packbox är virad runt skaftet på båtens propeller. Eftersom de flesta båtar har propellrar som är nedsänkt i vatten, kan vätskan orsaka lätt en propeller fungerar dåligt om en packbox var inte närvarande. Materialet insidan av en nautisk packbox är gjord av små ringar som är smord med linfröolja. När dessa ringar har varit tätt lindade runt propelleraxeln, en mutter och hylsa används för att säkra repet mot axeln.

Även om det huvudsakliga syftet med en nautisk packbox är att hålla vattnet borta från propeller, en liten mängd vatten är avsiktligt får gå in i boxen området. Den procentuella andelen vatten som är tillåtet att tränga ner i lådan räcker inte för att skada båtens propeller, men det är nog för att ge tillräcklig smörjning för lådan. Lin ringar är användbara, men icke-dropp tätningar av teflon eller kol är också mycket effektiva.

På samma sätt kan Packboxarna också användas för att täta en ångmaskin. När det gäller en ångmaskin, en packbox placeras strategiskt inom kolven området. Det huvudsakliga syftet med en ångmaskin låda är att förhindra cylinder ånga läcker in i motorn. Sedan ångmaskiner producera en stor mängd ånga, skulle denna typ av förebyggande vara omöjligt utan en ordentlig tätning. Var ånga tränga in motorn område kan motorn upphöra att fungera. Som med en nautisk låda, tillåter en ångmaskin packbox en motor att fungera utan risk för vatten eller ånga skador.

Kan dessa skyddande fogmassa köpas genom att kontakta en specialiserad tillverkare eller genom att söka på Internet. Dock Packboxarna vanligen finns inbyggd i alla sjövärdiga fartyg eller ångmaskin, men dessa tätningsmedel kan behöva bytas ut över tiden. Installationen av dessa tätningsmedel kan vara svårt utan hjälp av en mekanisk professionell. Även Packboxarna är inte något som de flesta människor tycker om, ångmaskiner och båtar med nedsänkt propellrar inte skulle kunna fungera utan dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.