Vad är en marin generator?

En stor del av fritids-båtar över 28 fot (8,53 meter) i längd, liksom arbete båtar i alla olika storlekar, genomföra marina generatorer ge elkraft till olika båtar och tillbehör. En marin generator, utan en absolut nödvändighet, är praktiskt att ha i situationer där de viktigaste motorerna är avstängda eller landström är otillgänglig, dvs ankar till havs. Detta alternativ strömkälla sparar batteri och använder betydligt mindre bränsle än de främsta drivkrafterna. Den typiska marina generator, liksom alla mobila generatorer, brännskador antingen diesel eller bensin. En dieseldrivna båt kommer därför normalt göra en dieseldriven generator, en bensin drivs båt, en bensindriven generator. Den elgenerator på en båt normalt kunna kopplas till fartygets motor slangen och därför inte behöver ett separat utrymme tidskrävande bränsletank. Det finns en viss spänning i marina kretsar dessa dagar när det gäller uppkomsten av effektiv och ren förbränning vätgasdrivna båt generatorer. Den enda nackdelen med en vätgasdrivna marin generator för närvarande är att hitta en bränslepåfyllning station att ge vätgasbränsle.

Marine generatorer kommer i alla storlekar och är vanligtvis betygsatt av mängden kilowatt elektrisk ström som vardera ger en kilowatt är tusen watt. Mindre Fritidsbåtar kan kräva en generator kan högst tre kW medan större, fritids eller arbetar båtar, såsom lyxbåtar, fiskefartyg, färjor och båtar hamnen tur ofta har generatorer för 25-plus kW kapacitet ombord. En båt ägare överväger en elektrisk generator skulle göra klokt i att sammanlagt upp watt användning för alla apparater, instrument och system förväntas drivas av generatorn, då samråda för att säkerställa rätt marin generator valts för respektive båt. En marin generator skiljer sig från den vanliga bostäder eller industriella generator i att det är konstruerade och tillverkade för att tåla fukt och korrosionsproblem i den marina miljön. Dessutom behöver de allra flesta marina generatorer inte en sluten kylsystem, som kyls istället av hydrauliska pumpar ständigt cirkulerande sjövatten genom generatorn kärna. Således kommer en marin generator tar mindre plats i allmänhet trånga motorrum av typiska fritidsaktiviteter eller arbete båt.

Varning för förvirrande en inverter med en marin generator, var och en är en separat elektrisk ström producent. En Omriktaren kommer att omvandla ett fartyg batteriet, som är likström (DC) i en svag Växelströmsmätare (AC) för att ge ström. En generator, å andra sidan ger konstant AC el oberoende av batterierna. Detta kan vara ett allvarligt övervägande när du försöker starta en inverter utrustad båt med tomma batterier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.