Vad är en gondol bil?

motsats till vad många tror, inte alla Railroad bilar är desamma. En gondol bil är bara ett exempel på en godsvagn som har sin egen specialitet, och därför ett eget utseende. Normalt gondol järnvägsvagnar funktionen låga murar och öppna toppar, och är bäst för transport av skrymmande och tungt material. Järnvägen gondolen Bilen fick sitt namn efter gondolen båtar som ofta finns i Venedig, som är långa, smala båtar som normalt sett används för att transportera passagerare runt området. En gondol bil har låg sidor och flat botten, ungefär som den ursprungliga gondolen båtar. Den karakteristiska låga murar tillät sådana bilar ska vara lätt lastas och lossas med tunga material. Strax efter den 20: e århundradet började, förmågan att gondolerna som skall lossas från botten uppfanns. Den platta botten blev en nedkast som kontrollerades av en hävstång, som endast dras när tåget stoppades, och materialet redo att släppas ut. Lasten knuffades vanligen mot sidan av bilen, redo att forslas bort någon annanstans.

Vid denna tid var gondolen bilen fortfarande av trä. Den chute krävs en övergång från trä till stål, eftersom endast metall var stark nog att inte låsbeslaget när bilens innehåll släpptes ut på ett sådant sätt. Sedan dess har det skett andra förändringar också. Till exempel, medan den sidan soptippen Modellen använder gångjärnsdörr sidor släppa lasten avsides, dumpar nedgången typ av botten innehållet under bilen. De två typerna är vanligen lätta att upptäcka, eftersom den ena sidan har gångjärn och andra har dem bara på botten.

Inte långt efter den metod för dumpning last ändrades, höjden av sidorna i vissa bilar förändrades, liksom. En gondol bil med högre sidor är passande nog kallas en hög sida gondol, och kan begäras av kunden om lastnings krav kräver det. Dessutom finns nu vissa gondol tåg bilar som omfattas, särskilt för att skydda dyrbara last från dåligt väder.

är en gondol bil vanligtvis används för transport av material som är skrymmande eller tät. Detta kan innefatta metallskrot, stålbalkar, stolpar, spolar, timmer, stockar, och även premade delar av järnvägsspåren. Dessutom, grus, kol och flis har gjorts i denna typ av järnvägen bil sedan den uppfinning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.