Vad är en cyklon Motor?

Cyclone Motorn är en hög verkningsgrad, kompakt och kraftfull extern förbränningsmotor som kan köras på traditionella bränslen eller biobränslen. Skapad av cyklonen Power Technologies, är det också kallas "Schoell Cycle" motor efter uppfinnaren Henry Schoell. Att införliva en process av värme förnyelse är det touted som en 21: a århundradet uppdatera till den traditionella Rankine cykeln ångmaskin.

Denna motor har fått flera utmärkelser. Den vann Society of Automotive Engineers "AEI Tech Award 2006 och igen 2008. Under 2008, vann den också Popular Science Magazine's Invention of the Year Award. är Motorn består av en kondensor, en ånggenerator och en stor motor med ventiler, cylindrar, kolvar och andra komponenter. Den använder vatten som både drivmedlet och smörjmedel, i ett slutet kretslopp kolv-baserade system. I en extern förbränningskammaren, är vattnet värms upp och expanderar till ånga, vilket skapar mekanisk energi och befogenheter motorn genom att flytta kolvar. Kylluft går sedan via en kondensor, värms upp i ett avgassystem värmeväxlare och utgångar i ugnen i en förnyelse cykel som ökar motorns effektivitet och kompakthet.

A one-piece enhet med färre delar och inga komplicerade system, Cyclone motorn är mindre, lättare och billigare att tillverka och underhålla än andra typer av motorer. En innovativ design gör att den kan fungera utan att använda motorolja eller en oljepump. Det kräver också någon sändning eller sändning vätska och kör utan att det behövs ett avgassystem ljuddämpare, katalysator, eller ett separat kylsystem. Det finns flera miljöfördelar av cyklonen motorn. Den kan köras på nästan alla typer av flytande eller gasformiga bränslen, från traditionell bensin till palmolja, bomullsfröolja, och även kyckling fett. Biobränsle kan användas utan behov av fossila bränslen som blandas i, vilket gör det en verkligt koldioxidneutrala alternativ. Cyclone motorn möjliggör en längre brinntid, som brinner upp mer kol partiklar och föroreningar och leder till mindre utsläpp. Det brinner också vid en temperatur lägre än den punkt där kvävedioxid gaser bildas.

De sätt på vilka Cyclone motorn kan användas verkar vara obegränsat. Som utvecklingen fortsätter är det spekulerats det kommer lämpliga att använda i allt från små generatorer och trädgård till bilar, lastbilar, tåg, stora fartyg och mycket mer. Det kan till och med kunna ersätta förbränningsmotorer för tillämpningar såsom transporter och kraftproduktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.