Vad är en charterbåt?

En charterbåt är en båt som kan hyras för användning i en mängd olika aktiviteter. Full service stadgar inkluderar användning av båten tillsammans med besättning och förråd liknande bestämmelser, medan bar båt eller bareboat stadgar omfattar bara båten, med kunderna bemanning och leverera båten själva. Många samhällen i närheten av havet och andra stora vattensamlingar har charterbåtar tillgänglig för invånare och besökare som inte vill behålla sina egna båtar.

Full service stadgar kan användas till saker som scuba resor, fiskeäventyr , eller helt enkelt touring ett område med båt. Särskilt i tropiska klimat, besökarna tycker ofta att spendera några dagar till sjöss för att dra nytta av uppfriskande vindar medan de får en chans att se marken från en annan synvinkel. Dessa stadgar kan också innehålla stopp för bad, snorkling och dykning, tillsammans med möjligheter att se olika öar som annars skulle vara otillgängliga. I vissa fall, folk hyra en hel charterbåt för en resa, och det är också möjligt att samla resurserna på en charterbåt. Till exempel kanske man vill gå valskådning med en grupp vänner i en charterbåt. Charters kan också användas för saker som man flytande, miljö-turer i området, lantmäteri resor, längre segling äventyr, och så vidare. I fråga om en uthyrning av obemannat fartyg, måste människor kunna visa kompetens innan de kommer att tillåtas att ta båten ut. Kompetens kan innehålla personlig certifieringar som visar att någon kan hantera båten, eller bevis för att en besättning som kan hantera båten har anställts. Kostnaden för stadgan kommer att vara lägre, eftersom båten inte kommer med besättning eller leverans, även om det är lämpligt att köpa extra försäkring i fall det är en olycka, som ersätter en charterbåt kan bli extremt dyrt.

Alla typer av båtar är tillgängliga för charter, inklusive små roddbåtar för stadens sjöar, segelbåtar och större motoriserade segelbåtar och andra farkoster. Det lönar sig att leta efter en stadga, och i fallet av en stadga som kommer med en besättning, är det viktigt att träffa kaptenen att få en uppfattning om kaptenens personlighet och vilken typ av resa som kunderna kan förvänta sig. Till exempel kan vissa människor åtnjuter mycket en fisketur med en vresig kapten och minimal leveranser, medan andra kanske föredrar en mer lyxig charter med trevlig och uppmärksam personal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.