Vad är en buss?

En buss är en buss som åker en kort sträcka, och är oftast gratis att rida. En klassisk går flygbuss bara fram och tillbaka mellan två punkter, medan andra kan göra flera stopp för att plocka upp passagerare längs vägen. Shuttle bussar används för att fylla luckor i kollektivtrafik, som en gratis service för personer som hotellgäster som offentlig säkerhet initiativ och som en metod för att kontrollera trafiken och hålla stora grupper av organiserade människor. De kan drivas av kollektivtrafik myndigheter eller privata företag. Ett klassiskt exempel på en buss är en flygbuss som reser till flygplatsen hotell för att plocka upp passagerare, transporterar passagerare från avlägsna parkeringsplatser till terminalerna eller hasar passagerare mellan terminalerna på en stor flygplats. Denna typ av buss tillåter människor att köra till en plats i närheten av flygplatsen, parken och ta en shuttle till terminalen de behöver för att nå och den kan också användas för att ansluta människor att hyra bil tjänster eller kollektivtrafik. Flygbuss kan drivas av hotell, kollektivtrafik organ, eller själva flygplatsen.

Högskolor, universitet och företag med stora campus kan också använda tjänster buss för att få människor där de behöver gå. Ett campus kan vara stängd för trafik, men mycket stora, vilket gör en buss kritisk för personer som behöver ta sig från ena änden till en annan, och flygbussarna kan också användas för att hantera parkering problem, och få studenter från sovsalar eller kollektivtrafik till sina klasser. Campus flygbussarna kan också vara till nytta för den allmänna säkerheten, eftersom de minskar antalet elever som går runt campus efter mörkrets inbrott, och en del skolor kan omfatta shuttles till lokala tillhåll för offentlig säkerhetsskäl också.

Stora evenemang kan också hyra flygbussarna att hantera deltagare. Eftersom händelsen platser kan sakna parkering eller nära offentlig anslutningar transit, kan arrangörerna använda flygbussarna att få folk till och från evenemanget. Detta kan också användas för att uppmuntra människor att överväga kollektivtrafik till en händelse, med försäkran om att de kommer att få en åktur på en buss. Kollektivtrafik organ får köra flygbussarna mellan parkeringsplatser och tågstationer, färjor och andra statliga stationerna transitering för mycket av samma skäl, genom att få människor att ta kollektivtrafik i hårt belastade områden, offentliga organ transit kan minska den totala trafiken och trängseln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.