Vad är en bränslepump filter?

En bränslepump filter är ett filter som är antingen inuti bostäder i bränslepumpen, eller fäster vid bränslepumpen själv. Till skillnad från bränslefilter på en bil med bränsleinsprutning, som är skilda från bränslepumpen och byts regelbundet som en del av den rutinmässiga underhållet på en bil, en bränslepump filter är den del av en mekanisk bränslepump montering och normalt inte behöver ersättas utom i extrema förhållanden. En bränslepump filter består ofta av en grov metall skärm som är monterad inuti bränslepumpen. Syftet med den här skärmen är helt enkelt att stoppa stora partiklar kommer in i systemet från bränsletanken. Volkswagen använt ett filter bränslepumpen en stund att det var något mer än en kupolformad skärm som satt i den yttersta toppen av bränslepumpen, under ett tak-formad bostäder. I stället för att ersätta denna typ av bränslepump filter, Vanligtvis kommer du bara behöver rengöra skärmen. Eftersom skärmen är grova, genom demontering bränslepumpen och ta bort filtret bränslepumpen, kan du rengöra lätt alla partiklar ur skärmen. De enda gånger bränslepumpen filtret behöver bytas ut är om skärmen skadas, hindra den från att utföra sitt arbete effektivt, eller om du av någon anledning inte kan rengöra den tillräckligt.

Några andra bilar använda en skruv på stil bränslepump filter, som normalt ingår i en cylinder-formade bostäder som skruvas direkt på bränslepumpen. Den metallhölje innehåller ett papper filter som kan kasseras och ersättas när den blir smutsig, ersättningar kan köpas på de flesta Bildelsaffärer.

A bränslefilter, å andra sidan är en del som finns på bilar som har bränsleinsprutning. Ett bränslefilter vanligtvis ligger utmed bränsleledningar i motorrummet, men kan också vara placerad i baksätet på bilen, nära bränsletanken. Istället för grovsilning innehåller filterhuset ett finare material genom vilket bränslet filtreras. Detta tar bort nästan alla partiklar från bränsle och håller bränslesystemet i gott skick. Men de finare filtrering systemet innebär också att filtret är mer sannolikt att bli igensatt och måste bytas regelbundet. Många mekanik rekommenderar att byta bränsle filter vartannat år till ett minimum, och varje år när fordonet används i mycket smutsiga förhållanden, t. ex. i en stad eller på grusvägar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.