Vad är en Vapor Förgasare?

En vapor förgasaren är en uppfinning tänkt att förånga bensin innan den går genom motorn så att den kan bränna mer effektivt och fullständigt. Ångan förgasare är i huvudsak teoretisk. Vissa säger att om det kunde byggas, kan man öka bränsle miltal i bilar med 200 miles per gallon eller mer. Att förstå ånga förgasaren och hur den skulle fungera, är det nödvändigt att ha en grundläggande förståelse för vad en traditionell förgasare gör. Arbetet med en förgasare är att det finns en lämplig blandning av bensin och luft till motorn så att förbränningen sker effektivt. För mycket luft och bilindustrin kunde inte springa eller skada motorn för att försöka springa. För mycket bränsle och det kommer att köras rik, vilket leder till att fordonet körs grov eller översvämning ut och stannat.

förgasaren inte längre används i de flesta nyare bilar. Den har ersatts med bränsleinsprutning, som sägs vara effektivare och leda till bättre bränsle körsträcka och lägre utsläpp. Men i många andra små-motor applikationer, såsom gräsklippare, motorsågar och andra typer av utrustning, förgasare är fortfarande i bruk. var en ånga förgasaren sägs vara uppfunnen av Charles Nelson Pogue mellan 1928 och 1935 och är ofta kallad Pogue förgasaren. Tidiga rapporter om ånga förgasaren föreslog att det kunde få så mycket som 200 miles med bara bränna en enda liter bränsle. Dessa rapporter har kompletterats med krav från olika kanadensiska bilhandlare om mycket bättre bränsle körsträcka. Detta har föranlett vissa att undra varför ångan förgasaren inte används idag. Anledningen är enkel. Förgasaren, om den någonsin funnits, aldrig kunna få den typ av bränsle körsträcka det begärs. Eftersom berättelsen först dök decennier sedan, har rykten fortsatte att sprida om uppfinningen. Vissa säger att de stora oljebolagen, rädd för en sådan uppfinning, snabbt köpa alla patent för vapor förgasare. Detta håller faktiskt en dimma förgasaren från erbjuds till massorna. Emellertid har dessa teorier bevisats falsk gång på gång. Ändå, de gör bra samtal för kartellbildning teoretiker.

Ingenjörer säga att en vapor förgasaren, även om det skulle byggas och tas i allmänt bruk, aldrig skulle få slag bränsle körsträcka som påstås. Idag bränslen i bensinmotorer överstiger 97 procent. Detta innebär en förbättrad förgasaren skulle, i bästa fall endast kan erbjuda en 3-procentig förbättring av bränsleekonomin. Istället för en effektivare förbränning, är biltillverkare att titta på andra sätt att förbättra bränsleekonomin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.