Vad är en VÄGRÄCKE?

En VÄGRÄCKE är en del av trafiksäkerheten utrustning som är konstruerad för att hålla bilen på vägen och i lämpligt körfält för trafik. När en bil kolliderar med VÄGRÄCKE är hindret ska försiktigt bilen tillbaka in i vägbanan, se till att det inte körs av vägen eller till ett annat körfält för trafik. Det finns ett antal mönster VÄGRÄCKE i bruk runt om i världen, och den grundläggande tekniska dessa hinder får justeras regelbundet för att hantera nya tendenser inom bil och väg design. De tidigaste vägräcken har skyddsräcken, görs genom att montera en järnväg på en rad tjänster. Denna typ är fortfarande används idag i många regioner i världen, med olika grader av förstärkning från traditionella skyddsräcken till super-rail system som används i Europa för att innehålla tunga lastbilar. Guardrails följdes av konkreta vägräcken gjuten i olika kil former, samt plast hinder fyllda med vatten eller sand. High-tech vägräcken göras från minnet plast kan deformeras om effekter, och sprang tillbaka till sin ursprungliga form när bilen tas bort. Förutom super-rail, några andra vanliga VÄGRÄCKE mönster innehålla konkreta steget och konstant lutning barriär, som båda är tillverkade av gjuten betong, tillsammans med kilformade Jersey vägg. Den Jersey väggen var faktiskt först uppfanns och sätts in i Kalifornien, inte New Jersey, men det används i stor utsträckning över hela USA, från den beryktade Grapevine där Jersey väggen läggs ut på gatorna i New York City.

Vägräcken kan användas för uppgifter utöver att hålla bilarna på rätt ställe. De används ofta i urbana miljöer för säkerhet, för att hålla bilar av områden med begränsat tillträde, och att öka säkerheten kring utsatta byggnader. Oro för självmordsbombare och bombplan bil har lett till att vissa städer att omge offentliga byggnader med betong vägräcken i syfte att hindra bilar och säkra dessa områden.

Även om målet en krasch hinder är att driva bilar tillbaka till vägen, kan dessa hinder misslyckas. Dåligt konstruerade hinder kan kollapsa, vilket gör att en bil för att köra över VÄGRÄCKE och av vägen eller i trafik. I andra fall, en krasch hinder avsedd för grundläggande fordonstrafik kan misslyckas när det är påkörd av en lastbil som är större och tyngre än de fordon barriären var konstruerad för. Motorcyklister är också sårbara för olyckor med vägräcken, eftersom de kan vändas över dem och in i mötande trafik efter stöt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.