Vad är en Taxi Channel?

Taxi kanaler är de vägar som utnyttjas av flygplan för taxning farkosten i läge för start, eller för att stänga ett flygbolag terminal. Kanaler av denna typ är vanligt med vatten flygplatser samt andra typer av landningsbanorna. Taxin kanalen själv definieras ofta med hjälp av en rad lampor som gör det lätt för piloten att identifiera under vägen på natten och i olika typer av väder. Den huvudsakliga funktionen hos en taxi kanal är att se till att ett flygplan kan flytta in i rätt läge för att framgångsrikt ta fart. Kanaler är speciellt viktigt vid hårt trafikerade flygplatser, eftersom stigarna vägleda flera luftfartyg i läge ett säkert sätt, så att var och en att gå in i position i turordning, och förhindra trafikstockningar på landningsbanan. Ur detta perspektiv kanalerna fungerar som ett sätt att hantera trafiken så att flyg kan vara redo att lämna i tid, utan rädsla för olyckor som sker på marken.

Tillsammans med hjälpa flygplan lämnar en flygplats, en taxi kanal är också till hjälp när farkosten landar. Genom att följa den angivna kanalen, är det möjligt för båten i taxi till höger grinden utan incidenter. Detta gör det möjligt för passagerare att stiga säkert på terminalen dörren, samtidigt som man skyddar dem från kyla, regn eller andra väderförhållanden som kan vara ofördelaktigt.

nyckel till framgång för varje taxi kanal är att använda kanalen ljus. Dessa marken lyser arrangeras på vardera sidan av taxi kanal, effektivt markerar sökvägen för eventuella pilotprojekt som använder kanalen. I de flesta flygplatser är dessa ljus som ständigt blinkar i följd när en farkost är utsedd att använda vägen.

p

Taxi kanal stigar finns på flygplatser i nästan vilken typ och storlek. Effektiv på land, de kanaler också bidra till att hålla landar och lyfter på vatten flygplatser ordnad och relativt säker för alla inblandade. Tillsammans med större flygplatser, taxi kanaler också hittats på privata landningsbanan, lokala flygplatser som tillgodoser mindre flygplan, och även band landning som är förknippade med flygning skolor. Det finns visserligen några olika åsikter om när kanaler först utvecklades som en standard på flygplatsen konfiguration, de flesta historiker överens om att begreppet kanalen liksom användningen av ljus för att definiera den vägen var vanlig i mitten av nittonhundratalet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.