Vad är en Stagecoach?

En Stagecoach är fyra hjul, vanligtvis mycket robust, häst och tränare konstruerade för användning i fjärrtrafik resor. Stagecoaches drogs klassiskt av grupper om fyra eller fler hästar, ger dem möjlighet att bära en tung belastning för både passagerare och gods. Användningen av stagecoaches började i Europa kring 1600-talet, och framhärdade i USA genom 1800-talet. Många människor förknippar diligens med den amerikanska västern-tack vare användningen av stagecoaches i denna region-men i själva verket, olika former av Stagecoach var i bruk över hela världen, från Asien till Sydamerika. p

Stagecoaches kallades för "steg" eller rastplatser inbyggda i sina resor. Eftersom hästarna skulle bli trötta efter en viss punkt, skulle en diligens krävas för att stoppa regelbundet för att vila eller ersätta hästar. Dessa stopp blev också stationer för passagerare och gods stiga eller ansluta sig till Stagecoach, och de blev ofta gemenskap nav, med krogar, pubar och andra faciliteter som för passagerarna och besättningen på Stagecoach. Många steg visade sig senare till tågstationerna som tågen började föröka sig, med järnvägarna man utnyttjar befintliga gemenskap nav för sin verksamhet.

Utformningen av en Stagecoach var långt ifrån bekväm. Kroppen av vagnen avbröts på tung läderremmar kallas throughbraces, som var tänkt att fungera som chocker. I själva verket hade de absorberar inte mycket av trängdes, gör en diligens resa ojämn och ganska obehaglig. Beroende på företaget bibehålla och driver Stagecoach, kan insidan vara ren eller smutsig, och passagerare förväntades klämma i med andra passagerare och gods, som skulle kunna innebära en ännu mer obekväm rida. Turerna var också länge, inte minst därför stagecoaches skulle zig-zag över landskapet för att nå olika platser.

Denna metod för transport började fasas ut med tillkomsten av järnvägen. Tåg kan omfatta samma avstånd som en diligens på en bråkdel av den tid och utan kostnad för underhåll hästar, vakter och förare. Stagecoaches bestod främst i områden där spårläggning gick långsamt, eller i områden där befolkningen var så landsbygden att järnvägar var ovilliga att investera i expansion.

Många exempel på historiska stagecoaches ses på displayen i transport museer. Den Wells Fargo Company, känd för sina stagecoaches, har också en flotta av stagecoaches och hästar för PR-arrangemang såsom parader, gör det till det sista företaget i världen med att använda stagecoaches regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.