Vad är en Singelsculler?

En Singelsculler är en typ av racing skal som är avsedd som sittplats för en person, som har makt och styr båten ensam med en enda uppsättning åror. Single sculls används ibland för utövande av människor som njuter rodd, och för utbildning på rodd lag. Rodd ensam kan visa roddmaskiner där deras svagheter, och ger utvärderarna ett tillfälle att se hur kraftfull, samordnad och effektiv en roddare är på hans eller hennes egna.

Racing båtar avsedda för rodd skiljer sig mycket från andra typer av vattenskotrar. De är extremt lätt, med en design i tvärsnitt som är avsedd att begränsa dra när båten rör sig genom vattnet. Tankar, som de kallas, har plats för en mängd antal roddmaskiner tillsammans med en styrman eller Cox som samordnar roddare. När det gäller en enda skalle, det finns plats för en roddare, och båten vanligtvis saknar boende för en Cox. Ett antal företag som tillverkar inre sculls som kan användas i tävling eller träning. Flesta rodd klubbar behålla enda sculls som medlemmarna kan dra ut på egen hand för praktik, utbildning eller övning. För folk som tävlar Singelsculler evenemang, en investering i en enda skalle är ofta inblandade, så att konkurrenten har en båt för tävlingar och har tillgång till en båt vid alla tidpunkter för träning.

Competitive roddare som vanligtvis arbetar i team kan finslipa sina kunskaper och prova nya tekniker i en enda skalle. Pass i en enda skalle håller också människor passform, trim, och fokuserat team för träning, och låta en rodd klubb att undvika motstridiga scheman genom att man kan motionera vid olika tillfällen oberoende. När en rodd klubb eller besättning vill lägga till personer i en båt, kan man använda enkla sculls i uttagningen att se folk försöka på prov ensam innan du dem med besättningen som helhet.

För människor som inte är intresserade av konkurrens, ror fortfarande en utmärkt form av motion. Överkroppen styrka kan bli oerhört utvecklad för någon som rader regelbundet och ro är också en form av hjärt-övning som får hjärtat att pumpa. För människor som gillar att köra men är oroliga för konsekvenserna skador på benen, kan rodd vara ett alternativt sätt att hålla formen, och det ger också en trevlig utsikt under träning sessioner om människor rad på en sjö i en enda skalle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.