Vad är en Saddle Tank?

Termen sadel tank är oftast förknippas med en bränsletank design i bilar. En stil som normalt återfinns på lastbilar använder två bränsletankar, en på varje sida. I Railroad terminologi, sadel tank hänvisar till en typ av små Tanklok. Före utgången av andra världskriget, var utformade ubåtar med externa barlasttankar även känd som sadel tankar. är en sadel tank bränsle system som nu används på ett antal bilar. Vissa av dessa först dök upp på lastbilar som två externa bränsletankar, men fordonen gjordes om senare släppa tankarna insidan av säkerhetsskäl. Dubbla tankar är särskilt önskvärt på pick-up truck, som får lägre bränsle körsträcka och används ofta på landsbygden en bit från bensinstationer. I de flesta konstruktioner är en strömbrytare monterad på instrumentpanelen som ger föraren möjlighet att överföra bränslen från en tank till en annan.

Custom sadel tank designer är ofta hittas på bakhjulsdrift och fyrhjulsdrivna bilar kör. Dessa består egentligen av en enda bränsletank som har duell kammare. Tanken är bultad till bakre delen av fordonet, med de två halvorna gränsöverskridande bakre drivaxeln. Samtidigt som dessa tankar har traditionellt gjorts av stål, är många nu tillverkad av gjuten plast. En enda tank som passar över röret på en motorcykel ram är en annan sadel tank design.

Saddle tankar inte bara används som bränsle, men ofta för att lagra och transportera dricksvatten eller kemikalier gård. Andra har utformats för att fånga och hålla regnvatten från stuprör för framtida bruk. Dessa är i allmänhet tillverkade av plast och finns i olika storlekar och konfigurationer. Lastbilar som används för industriell rengöring kan få en sadel tank för färskvatten utformade för att passa över hjulet väl på trucken, balansera vikten av vattnet jämnt mellan axlarna.

Saddle tanken lok är små ångmaskiner som bär sitt eget vatten och bränsle. Vattentanken är placerad över pannan, som en sadel, och är populär för industriellt bruk. Det kan bära en stor vattenförsörjning, men har en högre tyngdpunkt, så måste köras med lägre hastigheter. Historiskt, sadel stridsvagnsmotorer var mycket populära i gruvor, kvarnar virke, fabriker och byggarbetsplatser, ofta eliminerar behovet av ett anbud.

Early ubåtar, särskilt tyska U-båtar, som används barlast sadel tankar. Dessa monteras som par på den externa trycket skrov. Efterkrigstiden subs flyttade ballasttankarna från yttre till inre för att minska vattenmotstånd och öka hastigheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.