Vad är en Railroad bil?

En järnväg bil är ett fordon som används för att transportera gods eller passagerare på ett tåg transportsystem. Ofta är många Railroad bilar samlas, denna gruppering kallas ett tåg. Vissa typer av järnvägsvagnar bilar, oftast personbilar, kan arbeta självständigt, men de flesta behöver knytas till ett lok. Lok är en järnväg bil som ger rörelse till tåget och har vanligen ingen last på egen hand. för personbilar är en vanlig typ av järnväg bil, vilket många människor tycker om att resa med tåg på grund av lågt pris och bekvämlighet. Moderna personbilar ofta är utrustade med intern uppvärmning, luftkonditionering och toaletter. För långväga resor, många tåg med personbilar även middag bilar och underhållning för att göra resor mer uthärdlig eller ens underhållande. Vissa innehåller även sovvagnar som ibland har små sovrum för bekvämlighet och komfort för passagerare. En annan vanlig typ av järnväg bil är godsvagn, som används för att transportera en mängd olika objekt över land relativt snabbt och billigt. Vagnar används ofta för att transportera komponenter till olika mekaniska anordningar såsom bilar och flygplan. De är också ofta för att transportera råvaror från det område de hämtats från den fabrik eller anläggning där de är raffinerade eller används för att göra produkter. Vissa bilar, så kallade tank bilar, används för transport av vätskor och gaser. Offentliga och privata militärer använder ofta tåg för att transportera militär utrustning där de behövs.

Nästan varje järnväg bil i ett tåg är en "inkomst bil", vilket innebär att den bär en last som tjänar pengar på järnvägen. Jernvägsbolagen har även "icke-kommersiell bilar", som mestadels omfattar underhåll fordon för användning på järnvägen. Godsvagnar och personbilar är båda betraktas intäkter bilar, som passagerare och företag betalar för användningen av bilarna.

Försvar också använda järnvägsvagnar för defensiva, som brunn. Armored motorvagnar kan monteras med en mängd olika vapen som kulsprutor, anti-guns luft och pansarvärnsvapen. Andra är utrustade med bepansrade sovrummen för trupper och används för att transportera dem över avstånd. Under det kalla kriget använde Sovjetunionen även tågvagnar som mobila robotar silos, effektiv för att transportera robotar till optimal starta positioner. Militär användning av tåg ledde till sabotage av järnvägsspåren genom att motsätta militära styrkor, som sådan sabotera kan skada infrastrukturer för transport av en militär förrän leveranserna behövs för att reparera spåren kunde förvärvas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.