Vad är en Octane Booster?

En oktan Booster är en produkt som är avsedd att höja oktantalet på bränsle. Många oktan boosters kommer i påkostade förpackningar som gör extravaganta påståenden om deras effektivitet. Testning av octane boosters i kontrollerade inställningar har föreslagit att dessa produkter är faktiskt inte särskilt effektiv, med några få undantag, och att om folk vill högoktanigt bränsle, skulle de helt enkelt betala för det. Eftersom många octane boosters är ganska dyrt, det är ofta också mer kostnadseffektivt att köpa högoktanigt bränsle än det är att använda en oktan booster, även en produkt som fungerar.

Tanken bakom oktan boosters är att en ökad oktan i vissa typer av motorer, kan man öka makten, och ibland fordonens effektivitet. Detta endast gäller för hög komprimering motorer, dock, såsom de förekommer i sportbilar och ett antal faktorer som kan påverka fordonens prestanda, vilket innebär att lägga en oktan booster till bränsle i en genomsnittlig bil inte kan skapa en mycket påvisbar effekt .

De flesta bilar kommit med särskilda oktantal från tillverkaren. Motorn, tidsbestämning, och andra system i bilen har kalibrerats för att arbeta med gas i en specifik oktan intervall. Sportbilar, bilar prestanda och bilar ras tenderar att vara utformade för att köras på högre oktantal bränslen, eftersom dessa bränslen kan generera mer makt. Ju högre oktantal, desto större motstånd mot preignition, vilket innebär en förmåga att höja kompressionsförhållande i motorn, vilket ger mer kraft. är De datasystem i bilar vanligtvis syftar till att göra smärre justeringar att hantera förändringar i oktantalet och andra villkor. Detta innebär att högoktanigt bränsle måste regelbundet för att få bra resultat, och att en oktan booster måste läggas i god tid före den tid som det behövs. Någon försöker öka oktantalet i en bil som används för racing, till exempel inte kunde lägga till oktan booster på banan, eftersom motorn inte skulle ha tid att anpassa sig.

>

Det finns en rad farhågor oktan boosters som konsumenterna bör vara medvetna om. De fordringar på sådana produkter inte verifieras, och uttalanden som "lägger upp till åtta oktan poäng" kan vara mycket missvisande. Konsumenterna kan tro att detta påstående vänder 89 oktan gas i 97 oktan, men faktum är att "punkter" uttrycks vanligen i 10ths, så oktan booster är verkligen kan öka oktantalet upp till 89. 8 oktan, och ofta mycket mindre i praktiska förhållanden, som inte kommer att generera mycket av en förbättring. Konsumenter som är intresserade av att använda sådana produkter bör be om rekommendationer från mekanik eller entusiaster som arbetar med bilar som liknar dem som hanteras av konsumenten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.