Vad är en Heater Core?

kamin kärna är en anordning som används för att generera varm luft att värma insidan av en bil, lastbil eller båt. Värmare kärnor kan användas med alla fordon som har en vätskekyld motor, med luftkylda motorer som kräver en annan metod för värmeproduktion. Människor som har märkt att deras bil värmare inte tycks vara att lägga ut så mycket värme som de brukade kanske vill ställa en mekaniker att ta en titt på värmaren kärna, det kan behöva repareras eller bytas ut.

Utformningen av värmaren kärna liknar en radiator. Vätska från motorn passerar genom en serie rör och fenor i kaminen kärna, som syftar till att avleda värme fort så att vätskan, som är extremt varmt sprids på motorn, kommer att svalna. När vätskan rör sig genom enheten, luften passerar över eller runt enheten plockar upp värmen, och denna luft kan ledas in i kabinen.

Medan en värmare kärna kan inte ensam tillräckligt cool Motorkylvätskans är det del av systemet som håller Motorkylvätskans återcirkuleras genom motorn för att hindra motorn från överhettning. Det skapar också ett sätt att utnyttja motorns värme effektivt, snarare än att bara ventileras den uppvärmda luften, styr värmaren kärna ur luften i kabinen så att människor kan bli varmt.

uppenbarligen folk inte nödvändigtvis alltid vill varm luft som blåses in i passagerarutrymmet i ett fordon. Mängden luft till kaminen kärna som får föras in i fordonet kan justeras genom att vrida på rattarna som öppnar flikar att tillåta olika nivåer av luften i kabinen. Passagerare och förare har normalt en temperatur på ratten som tillåter dem att välja en bekväm miljö, tillsammans med fläktar som kan användas för att blåsa luft i kabinen, och de kan också ha möjlighet att välja de platser där luften kommer in i kabinen, väljer att endast har luft blåser in från instrumentbrädan, till exempel, eller aktivera fot värmare på också.

kan rören i en värmare kärna blir igensatt eller böjda, hindrar flödet av vätska och minska mängden värme som kan överföras till luften som strömmar omkring värmaren kärna. Värmaren kärnor kan också utveckla läckage som skapar ett problem genom att låta bilen förlorar kylvätska och orsaka en liknande brist på värmeöverföring. Personer som har erfarenhet av bilar kan ofta ersätta sin egen värmare kärnor, medan människor som inte är bekväm med att avveckla sina instrumentpaneler kanske behöver träffa en mekaniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.