Vad är en HVLP pistol?

En hög volym lågt tryck (HVLP) pistol används för tillämpning av lacker, lacker, bets och färger av alla slag. Den "sanna" HVLP pistol är ansluten till en turbin motor som driver en stor mängd varm luft under lågt tryck i pistolen, ger Gun sitt namn. Men många kanoner konstruerade för att arbeta med luftkompressor under en något annorlunda princip, och dessa kallas också HVLP-pistoler. En HVLP sprutpistol liknar ungefär en pistol-grip trädgårdsslangar munstycke som ger vatten till flödet när avtryckaren pressas, att stänga av flödet när de släpps. Istället för vatten, skjuter sprutpistolen luften blandas med material. Tanken bakom en pistolen är att den utströmmande luften atomizes materialet, sprida den i små droppar som kan appliceras på en yta i tunna, även lager. Innan HVLP-pistoler, sprutpistoler med kompressorer inte har ett sätt att reglera lufttrycket kommer genom pistolen. Material skott från en pistol med sådan kraft att det produceras problem inklusive stora mängder översprutning och Blowback. Översprutning inte bara avfall material, men det krävs mer prep arbete för att skydda omgivande områden från färg. Blowback uppstår när måla träffar ytan så hårt att det studsar och lämnar en störd yta som inte är slät och jämn.

utvecklades HVLP pistol för att ersätta de konventionella vapen. En regulator kontrollerar lufttryck, vilket gör att material som skall finfördelade men lämnar vapnet i en långsammare takt, minska översprutning och Blowback. En turbin HVLP-system levereras med en elektrisk turbin motor som genererar en varm, filtrerad luft för pistolen. Detta eliminerar risken för misstag införa oljor eller fukt ibland genereras av kompressorer. Den uppvärmda luften bidrar också till att "Flash" det material som sprutas-branschens term för torr tid. Eftersom de flesta material behöver mer än ett lager, minska flash tiden mellan skikten är ett plus.

Medan turbinen HVLP pistol systemet är stor, är det inte särskilt billig och många människor redan äger en luftkompressor. Därför finns flera HVLP sprutpistol sålde a la carte att anslutas till en luftkompressor. Innan du köper en pistol bör du kontrollera specifikationerna. Varje pistol är specificerade för den mängd luft som behövs för att driva den. Denna mätning ges vanligtvis i kubikfot luft per minut (CFM). Om en viss modell kräver 6-9 CFM @ 40 pounds per kvadrattum (psi), din luft kompressorn behöver för att kunna generera den specifikationen till ordentligt köra pistolen. Den allmänna regeln om icke-turbin HVLP-pistoler är att det billigare att pistolen är, desto mer luft det troligen tar att köra den. Du kan hitta en anständig HVLP sprutpistol för under $ 100 US dollar (USD), men det kan kräva en CFM flöde som endast fem eller sex hästkrafter luftkompressor kan åstadkomma. Om du använt en annan hundra dollar kan du hitta pistoler med lägre CFM krav. För att behaga människor med små kompressorer som endast kan generera 3 CFM @ 40psi finns "LVLP" sprutpistoler, eller låg volym lågt tryck kanoner.

Oavsett typ av HVLP sprutpistol, alla kommer med en eller flera spray munstycken för att leverera olika material. Opigmenterade, urethanes, lack och fläckar har varsitt nivåer av viskositet och är bäst skott med en viss storlek munstycke. Tillverkaren av det material som ska besprutas ofta anger en rekommendation för munstycke, och pistolen litteratur kan också ange vilka material den är avsedd att skjuta. Om du inte äger en HVLP pistol men har en lack i åtanke, välja färg först och sedan leta efter den rekommenderade Gun.

HVLP-pistoler finns i olika storlekar. Små kanoner kan användas för att röra upp jobb eller för att ansöka grafik till motorcyklar eller bilar, samtidigt som standard pistoler används för målning av hela fordon, till exempel. Pistolen matas material från en monterad filler kopp. En HVLP pistol kan få bägaren monterad på toppen av vapnet, känd som en allvar feed , eller på botten. Gravity feed vapen är i allmänhet bättre för automatisk målning, eftersom de inte lämnar oanvänt material i koppen. Om du ska ta på sig ett större jobb som målar ett hus, större industriell stil kanoner kan upprätta material genom en feeder slang från gallon-stora containrar. Ibland är dessa system finns att hyra från centers hem förbättring, eller de kan också köpas.

HVLP sprutpistol finns från de flesta bil-och centers färg. De finns också tillgängliga på nätet tillsammans med tutorial videos att hjälpa nya konstnärer få tips om hur du kan få ett professionellt resultat med en HVLP pistol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.