Vad är en Daggerboard?

En daggerboard är en typ av köl som används av segling farkoster. Det är inrymt i ett kärl, eller slida, ombord på fartyget och föll i vattnet vid behov. Dessa kölar garner sitt namn efter sin form, som har en lång, platt kant längs ryggen och en något böjd kant längs fronten. Detta konvex egg kommer att möta i mötande vattnet när styrelsen tappas. P

Daggerboards används när ett fartyg slog i vinden , vilket innebär att man försöker att resa inom samma riktning som vinden kommer ifrån. Korrekt segel tekniker och fartygets positionering kan utnyttja vind, även om det kommer nästan rakt på sak. En daggerboard ger hiss till båten när föll i vattnet, så att ingen bogging ner. De är enkla att använda, normalt kommer utrustad med en release som tillåter dem att snabbt bort när det behövs och en vinsch för att dra tillbaka dem. En annan typ av lyft som producerar ombord, centerbord , är ofta förväxlas med daggerboard. Även om båda typerna är placerade under mitten av ett fartyg, är ett centerbord kan pivot under vattnet, medan en daggerboard inte. Dessutom kan ett centerbord inte fällas, vilket gör att endast ett fartyg som är utrustade med en daggerboard tillgång till grunt vatten.

För närvarande föredrar i båtbyggeri-och speciellt i katamaraner-är att använda ett centerbord modell. Detta beror på att kostnaden för att lägga till dubbla daggerboards till en katamaran är mycket dyrare än ett centerbord. Styrelsen måste också fällas vid rätt tid för att säkert segla båten. Om styrelserna inte har tagits upp när båten är i grunt vatten eller är strandad, allvarlig skada kan leda till. Av denna anledning daggerboard-utrustade fartyg brukar föredras av purister och sjömän sport, snarare än allmänheten eller fartyg charterflyg.

Det är viktigt att daggerboards och deras höljen, som vanligtvis gjorda av trä, med stor skicklighet ordentligt. Deras höljen, som är allmänt kända som trunkar måste vara solid konstruktion för att hålla kölen när den inte används, och också för att hindra styrelsen från skramla runt eller förskjutning position. Om formen av styrelsen deformeras på grund av onödig förslitning medan bålen, kommer det inte tillfredsställande kan utföra. Detta kan begränsa eller till krympling utförandet av ett fartyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.