Vad är en Cattle Guard?

En boskap vakt är en serie parallella metallstänger som är installerad i ett vägbanan över ett dike för att förhindra hovdjur från rymma ett inhägnat område. De parallella barer är utformade för att vara bred nog så att hovar och ben kommer att falla igenom, medan bilar kan köra över dem på ett säkert sätt, även om de behöver bromsa. De flesta hovdjur är smarta nog att inse den potentiella risken för ett nötkreatur vakt, och de kommer att undvika dem: i vissa fall kommer djuren även undvika linjer målade på en trafikerad väg för att likna ett djur vakt. Nötkreatur vakter används över hela världen som ett praktiskt alternativ till portar som måste öppnas och stängas varje gång någon vill passera.

Begreppet nötkreatur vakt utformades ursprungligen i den amerikanska väster av järnvägar, som ständigt hade problem med fri sträcker boskap få ut på järnvägsspåren och orsakar olyckor. 1913, en uppfinnare som heter William J. Hickey erkända potentiella användningsområden för ett nötkreatur vakt, med bil tar över Amerika, och ansökt om patent för sin uppfinning, som utvecklats speciellt för användning i vägar. Två år senare godkände United States Patent and Trade Office patentet.

Idag är det boskap vakt används över hela världen, särskilt i nationer där djuren betar allmän mark som är delade genom vägar. Före införandet av boskapen vakt, vem som helst gå eller köra över ett staket linje hade varit tvungen att öppna en grind och stänga den bakom dem: medan denna uppgift inte är alltför betungande för vandrare, kan det vara irriterande för förare, särskilt på långa resor genom allmän mark. Boskapen skyddet har utformats för att överleva i vägbanan under flera år: det är som jäms med vägen och behandlas med anti rostfria ämnen för att hindra den från rostande ut eller bli knuffad av bilar. Stängsel inspektörer kommer att regelbundet kontrollera boskapen vakterna också, för att säkerställa att de fortfarande är säker och användbar.

En del djur kan lista ut en väg runt ett nötkreatur vakt : får, till exempel, har varit kända för att rulla över boskap vakter på upp till tre meter (en meter) stora. Hästar och boskap försöker ibland att hoppa dem, men ändå oftast bredden av boskapen vakt räcker för att avskräcka denna idé. Om en jordbrukare behöver flytta djur över ett nötkreatur vakt, ett blad av trä kan kastas ned över staplarna för djuren att gå över, och om ett djur vakt måste tas bort från vägbanan helt, barer avskaffas och diket fylls innan den del av vägen har återuppstått med ny asfalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.