Vad är en Boom Truck?

Everybody's sett dem, telefon och kabel skåpbilar företag scurrying omkring med den långa armen vikas tillbaka över taken. I de flesta fall sitter en hink-liknande apparat vid förlängning av utdragbara armar. Dessa skåpbilar exempel på en typ av utility vehicle kallas boom lastbil . En hink boom lastbil, som ibland kallas Skylift , är ett fordon med en utdragbar bom monteras på sängen eller taket. En hink bom kan användas för att lyfta arbetstagare till toppen av en telefon eller elektrisk stolpe, eller en hög taklinje. Även känd som en antenn boom lastbil, dessa lastbilar är en ganska vanlig syn i staden. Hink boom fordon som normalt har en lyftkapacitet på 350 pounds (158,76 kg) till 1500 pounds (680,39 kg), och kan sträcka skopan upp till 34 fot (10,36 m) i luften.

Större fordon kan Byggboomen lastbilar, eller tung utrustning lastbilar boom, har en kran på baksidan av trucken som används för att lyfta tunga föremål på flaket. Dessa kranar kan vara kort och kompakt, kallas en knoge boom, eller bommen kranen kan förlänga flaket, vilket är en vagn boom. Crane boom lastbilar har en lyftkapacitet på 10 ton (9,07 ton), cirka 50 ton (45,36 ton) för några av de större fordon. Det finns också konkreta boom lastbilar. Länsorna på dessa typer av fordon innehåller ett rör med ett munstycke längst, och används för att pumpa betong och andra material i vissa områden. Dessa områden är i de flesta fall, otillgängliga för fordonet, eller på en avsevärd höjd. Bommen på en större konkret boom lastbil kan förlängas cirka 230 fot (71 m). Material sedan pumpas ur fordonet genom den förlängda bommen och direkt ut i rymden där det behövs.

Många brand avdelningar är utrustade med en ganska lång hink Boom höja brandmän till de övre nivåerna av en byggnad. Därifrån kan de direkt vatten på elden, eller de kan användas för att rädda instängda offer. Boom truckar är ofta en ersättning för, eller ett komplement till många av de äldre hook-stege lastbilar.

Det finns också, en liten egen framdrivning Boom lastbil, liknande en truck som är tillgänglig för stora lager eller en tillverkningsanläggning. Dessa mini boom lastbilar kan lyfta arbetstagare till taket av byggnaden eller till övre lagerutrymmen. De är mycket säkrare och bekvämare än att använda en förlängning stege för samma ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.