Vad är det snabbaste flygplan?

Även ständig teknisk utveckling och nya och förbättrade modeller av flygplan utvecklas, världen har för närvarande två typer av flygplan som kan anses vara den snabbaste flygplan som någonsin gjorts. Dessa typer är obemannade flygplan, dvs fjärrstyras, och bemannade flygplan, där minst en pilot flyger i planet. Dessa flygplan är gjorda och flögs för vetenskapligt bruk. att den snabbaste flygplan kontrollerades i-stuga vid en pilot och besättning var den nordamerikanska X-15. X-15 har utvecklats för att hjälpa forskare utforska supersonic flykt, och det flögs mellan 1959 och 1968. ÖVERLJUDSHASTIGHET anses vara något som överskrider Mach 5, eller fem gånger ljudets hastighet. X-15 nådde en hastighet av Mach 6,7. För att åstadkomma hastigheter stor nog för att betraktas som det snabbaste flygplanet i världen, hade X-15 som startade från ett annat plan som redan var på flykt. Ett par X-15s förbli intakt och kan ses till försäljning på US Air Force Museum i Ohio, liksom i Washington D. C. på National Air and Space Museum. Neil Armstrong var en av de piloter som flög de nordamerikanska X-15, hjälper att göra historien ännu en gång, denna gång som en pilot i en av de snabbaste flygplanet i världen. X-15 gjort totalt 199 flygningar under sin verksamhetstid.

Även om vissa mycket snabbt flygplan är obemannat, är de fortfarande av stor betydelse och nytta för det vetenskapliga samfundet, liksom flygplan entusiaster. Under 2004 lanserade NASA X-43A, vilket var en experimentell obemannade flygplan. Detta plan nådde en hastighet av 6. 600 miles per timme (10,621. 7 kilometer i timmen), eller Mach 10.

X-43A skiljer sig från andra flygplan på grund av dess motor. NASA installerat ett scrammotorer motor, vilket bidrog till att minska den totala flygplanets vikt genom att avskaffa behovet av syre i flykten. Även i flykten, samlar planet syre, vilket hjälper det färdas snabbare på grund av sin lägre vikt, lätt som driver det till titeln som världens snabbaste flygplan.

Även det inte riktigt jämföra med flygplan i fart, inte världens snabbaste helikopter faller under kategorin av luftfartyg och förtjänar att nämnas. Helikoptrar inte bara tjäna ett viktigt syfte för sådana enheter som den militära och räddningsuppdrag, är de också utvecklas för demonstrationer och test. US Army Air Corps, i samarbete med regeringen i Qatar, utvecklat Lynx AH Mk. 1. Denna helikopter har använts för demonstrationsflygningar fram till 1986 då den officiellt satte världsrekord på 249 mph (400,7 kilometer i timmen).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.