Vad är bränsleekonomi?

Bränsleekonomi beräknas med miles per gallon (mpg) eller kilometer per liter (km /l) bränsle som ett fordon förbrukar. Ju mer distans per tank bränsle, desto bättre bränsleekonomi. Genom 1950-talet och 1960-talet i USA, var bränsle relativt billig och bensinmotorer var inte särskilt bränslesnåla. Denna utveckling gav vika för mindre importerade bilar på 1970-talet, särskilt efter bensin brist 1976 när bensin priserna började sin klättring uppåt. I dag är konsumenterna drabbas inte bara av de skyhöga priser vid pumpen utan även av en hotande brist på fossila bränslen. Kombinera detta med fortsatt oro i Mellanöstern och det är lätt att se varför bränsleekonomi har blivit en central fråga för konsumenterna. Genom åren har många motorer användes försökt att förbättra bränsleekonomin utan att förlora makten. Dagens hybridbilar är det senaste exemplet. Hybrider komplimang en bensinmotor med batteri för användning i stadskörning, där hastigheten inte är för höga och täta stopp-och-börjar är en viktig orsak till dålig bränsleekonomi. När föraren träffar motorvägen, växlar motorn från batteriet till vanlig bensin makten. Därför hybrider få bättre bränsleekonomi i staden än på motorvägen. Till exempel är det bränsle ekonomin för 2006 Ford Escape 4WD dimensionerade för 33mpg för stadskörning (14km /l) och 29mpg på motorvägen (12km /l). 2006 Toyota Prius är touted vid 60pmg i staden (25km /l) och 51mpg på motorvägen (21km /l). Jämför detta med en vanlig bensin-motor bara, och bränsleekonomi är dubbelt tredubblas.

Oavsett vilken typ av fordon som drivs, finns det vissa saker varje förare kan göra för att förbättra bränsleekonomin. Experter rekommenderar att köra på ett kontrollerat sätt vid hastighetsbegränsningen, och undvika plötsliga starter och stopp. Bygg fart enkelt från ett grönt ljus, och kust till hållplatser.

Extra vikt i bilen också minskar bränsleekonomi. Många bär golfklubbor eller andra tunga föremål i bagageutrymmet utan anledning, eller använda baksätet som ett lagringsutrymme. När semestrande, försöker göra allting inuti fordonet stället för att använda ett takräcke. Takräcken skapa vindmotstånd som minskar bränsleförbrukningen.

Regelbundet underhåll av en bil även förbättrar bränsleekonomin. Var noga med däcken är pumpade till rätt pounds per square inch (PSI). Ratten ska inte dra till vänster eller höger när du kör på en plan och rak väg. Om konstant tryck krävs på ratten för att hålla fordonet rör sig rakt fram, måste det sannolikt en front-end anpassning. Båda följdverkningar bränsleekonomi genom att skapa lagt motstånd mot trottoaren. Motorn ska även ställa in och köra ordentligt.

Bensin expanderar i värmen, så att få dina pengar är värda, försök att köpa bränsle under den coolaste delen av dagen. För de i varma klimat, kan detta innebära ett besök på pumpen tidigt på morgonen efter den underjordiska tankar har haft en chans att svalna över natten. Också försöka kombinera korta resor eftersom motorn körs mer effektivt när varm. Om du ska tomgång en minut eller längre i en vanlig bensin-drivna fordon, stäng av motorn. Detta sparar pengar på järnvägen korsningar, när de chattar ut genom fönstret, eller när plocka upp passagerare.

Efter dessa tips bör bidra till att förbättra bränsleekonomin. När det blir dags att byta ut fordon, anser bränslebesparande modeller som hybrider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.