Vad är bilrekonditionering?

I vissa delar av USA, bilar är inte bara en nödvändighet, utan en passion. Pendlare spendera så många timmar i sina bilar som många främst ser dem som en förlängning av deras hem. För att hålla bilen ser sitt bästa, tvättning och vaxning är ett måste, men ingenting återställer en bil till sitt ursprungliga skick som bilrekonditionering.

bilrekonditionering är skild från tvättning och vaxning, även om vissa auto centers erbjuder dessa tjänster tillsammans. I allmänhet är en tvätt och vax jobb just detta-att fordonets utsida rengörs och vaxas. Bilrekonditionering går längre, och även koncentrerat sig på insidan av bilen, bilrekonditionering också medför vissa yttre arbete.

Inredning bilrekonditionering: Det magiska bilrekonditionering är att vidta de tid att rengöra och återställa fordonet till så nära ny skick som möjligt. Detta innebär en noggrann dammsugning, ibland med hjälp av att ta bort framsätena. Stoppning är också dammsugas.

Efter dammsugning, är mattor, mattor och klädsel rengöras ordentligt. Beroende på tillståndet för fordonet, skulle detta kunna innebära ett antal produkter, från beklädnads Rengöringsskum för matta schampo och rengöringsmedel plats. En våt /torr VAC kan användas på tyg platser. Bilrekonditionering bort de flesta fläckar och gör mattan och platser se nya, spärra alla befintliga fysiska skador.

Vinyl områden inne i bilen, till exempel Dashboard, dörrpanelen trim och konsol, är att först ha rengjorts behandlas sedan med en conditioner att hålla vinyl böjlig. Ratt omslag och pedaler är inte betingad att förhindra halka. Den akryl hastighetsmätare ansikte är polerat till en glans, och alla små repor är utplånade.

Q-tips ofta används i bilrekonditionering att rengöra lister av luftkonditionerings-och ventiler värmare. Sömmar i konsolen som samlar damm och smuts är också rengöras på detta sätt. Slutligen är glaset noggrant tvättas och rengöras. Det bör vara fria från strimmor eller filmer som kan reflektera låga vinklar för solljus eller natten strålkastare och försämra synen.

Exterior bilrekonditionering: på utsidan av fordonet, bilrekonditionering innebär rengöring av hjul och fälgar med broms damm och smuts. Detta följs av polering av fälgar och behandling däcket sidoväggar. Varje vax rester är noggrant rengöras från hela fordonets dekaler eller krom plåtar, och fönstren kan behandlas med ett regn motbjudande. Motorn är också rengöras, antingen med ånga eller avfettningsmedel. Undersidan av huven och skenor är även rengjorda och polerade.

Slutligen, skråmor eller repor i lacken kan tas om hand av bilrekonditionering också. Varje fläck renas från vax och omsorgsfullt slipat med våt /torr sand eller böter slipkloss. Korrekt Automotive Bättringsfärg tillämpas i lager, så att varje skikt på torr innan nästa. Området är åter slipat, sedan poleras och vaxas. När den görs rätt, bilrekonditionering lämnar ett svårt att hitta den ursprungliga fläck.

bilrekonditionering är mycket tidskrävande och kan därför vara något dyrt. Men det är ett utmärkt sätt att återställa bilen till sitt ursprungliga skick, eller så nära som möjligt. Auto detailers kan hittas i din lokala gula sidor. Var noga med att fråga vad som är täckt för priset, och notera att reparera nicks kan vara extra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.