Vad är Whistle Tips?

Whistle tips, även kallad "Whistler tips" eller "whistlers," har ändrats avgasrör som gör en skrikande, visslande ljud när du använder ett fordon. Ljudet kan enligt uppgift höras upp till en mil, vilket resulterade i många kommuner gör visselpipa tips olagligt. Whistle tips förknippas främst med Oakland, Kalifornien, där de fick kort popularitet innan de förbjöds på grund av klagomål.

För att installera larm tips, en liten metallplatta med hål i mitten är svetsade till den inre spets avgaserna pipe. Eftersom luften lämnar avgassystemet under tryck, passerar det genom metall hål, orsakar en visselpipa. Några har jämfört med ljud av bullret av tåget skrikande hjul mot rälsen. Andra kallar det en högfrekventa skrik.

Vid vissla tips fortfarande var lagligt i Kalifornien, de vunnit ryktbarhet när Oakland nyheter stationen Kron-TV gjorde ett reportage om vad som var då, den växande lokala modefluga. Stationen intervjuade två vissla spets entusiaster som identifierade sig själva som "Bubb Rubb" och "Lil Sis. "Vissa ansåg att humor i klippet som hamnade på Internet, oavsiktligt sprida ordet om visselpipa tips hela världen.

Minst en busschaufför sa att han inte kunde höra wail i en siren under en förbipasserande Whistler, och många medborgare mycket klagat på konstant buller passera whistlers. Fortsatt tryck från närboende väckt förändringar. I februari 2003 var Oakland polisen dela ut pricey fix-it citat för att ha visselpipa tips. Senare samma år gjorde passage AB 377 kör ett fordon med visselpipa tips olagligt i delstaten Kalifornien. Denna lag trädde i kraft den 1 januari, 2004.

är det spekulerats i texten AB 377 att vissla tips ursprungligen kan ha utformats för landsbygden. Bilar eller lastbilar med visselpipa tips skulle kunna skrämma bort stora djur av vägen för att undvika olyckor. I befolkade områden, visselpipa tips har visat sig vara störande och otvivelaktigt en potentiell fara för bilisterna. Observera också att ändra ett avgassystem som inte kan vara lagligt, och kan ogiltigt tillverkarens garantier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.