Vad är Wankelmotor?

Wankelmotor, som oftast hänvisas till som en roterande motor eller roterande förbränningsmotor, är en typ av förbränningsmotor som utvecklats av Felix Wankel. Dess vanligare namnet antyder är det en roterande motor vilket innebär att den bygger på ett mycket annorlunda mekanism än en traditionell kolvmotor. Både kolvmotorer och Wankel motorer lita på det tryck som skapas genom kombinationen av brinnande bränsle och luft. En Wankelmotor, men bygger på en roterande design snarare än återgående kolvar. Med andra ord är en Wankelmotor en pistonless roterande motor. En kolvmotor inskränker de fyra stegen kallas "Otto Cycle"-intag, kompression, förbränning och avgaser-inom en enskild cylinder. Första, luft-bränsleblandningen är tillåten i, där kolven komprimerar som stiger uppåt i kammaren. Tändstiftet överst antänder komprimerad luft-bränsleblandning och tvingar kolven ner. Denna cykel orsakar rotation av kontakten stav och vevaxel. När det gäller en bil orsakar rotationen fordonets hjul att snurra. De flesta fordon har flera cylindrar. En motor med fler cylindrar, naturligtvis, kan generera mer makt. En Wankelmotor sprider faser av Otto cykeln i de områden med en speciell avlång hölje. Detta hölje innehåller en enda trekantig rotor som används istället för kolvar. Den snurrar rotorn kan i luft-bränsle blandningen, och sedan, genom samma rörelse, komprimerar det till en mindre avdelning av bostäder. Den luft-bränsleblandningen når maximal komprimering av tid rotorn når tändstift, där scenen för förbränning. Eftersom en Wankelmotor har färre delar än en återgående motor, är det lättare och ofta mer tillförlitliga. En Wankelmotor, det finns inget behov av delar såsom ventiler, tåg ventil och vevstakar-typer av hårdvara som kraftigt kan öka motorns vikt. Wankel motorer körkort så skilda områden som motorcyklar, flygplan, fartyg och även vissa typer av tävlingsbilar.

Trots den mer kompakt storlek, Wankel motorer är ofta mindre starka och mindre bränslesnåla än sina kolv-med motsvarigheter. The American Motors Corporation (AMC) planerat att börja använda Wankel motorer i sina fordon, men övergav dessa planer mitt i oljekrisen på 1970-talet. Mazda har använt sig av Wankelmotor, framför allt i sitt sortiment av sportbilar som RX-7 och RX-8, även om det för det mesta har vänt sig bort från dem eftersom bränsleförbrukning bekymmer.

Felix Wankel, tysk ingenjör, utvecklade motorn som bär hans namn under 1950 och 1960 med hjälp av NSU Motorenwerke AG. Han uppfattas första tanken år 1924 innan de slutligen ser den första prototypen i arbetet 1957.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.