Vad är Vanity Plates?

När du får en bil, är du också få en registreringsskylt, vilket är en slumpmässig samling av siffror och bokstäver som kan variera i det totala antalet siffror eller bokstäver beroende på ditt land eller stat. I USA, många registreringsskyltar är 7 bokstäver långa, och vissa till och med inkludera specialtecken nu som ett streck eller hjärta symbol. Vissa människor väljer att ändra detta nummer /bokstavskombination till något annat, som preciserar eller föreslå ett eller flera ord. Det finns en extra avgift för dessa skyltar, som kallas fåfänga plattor eller personliga registreringsskyltar.

Vanity plattorna är särskilt vanliga i USA, Storbritannien och Kanada, och de extra medel som betalats för dem kan hjälpa till att finansiera en rad offentliga projekt. Priserna kan vara dyrt, men detta beror på den plats där du köper plattan. En annan typ av licens plattan värd att nämna är särskilt intressant plattan. Dessa skyltar skiljer sig i design från vilket utfärdats skyltar i landet eller staten, och kan tyda på saker som status som en veteran. Personligt intresse plattor kan inte precisera något avsiktligt, men pengar på dem kan doneras till särskilda orsaker. En del människor för fåfängans plattor som också särskild fråga plåtar, och dessa kommer oftast att dyrast. Målet för fåfänga plattan kan varieras. Du kan marknadsföra ditt företag, säga något gulligt eller roligt, eller göra ett personligt uttalande om dig själv. Plattor läsning HOTMAMA till exempel skulle föreslå att du är en snygg kvinna med barn. Du behöver kontrollera för att se om siffror och bokstäver som du vill redan är i bruk, och det kan ta några kreativa förmåga att komma med ett oanvänt kombination av bokstäver och siffror som faktiskt stava någonting som folk kan tolka. Det finns begränsningar för vad fåfänga plåtar kan säga, och de flesta länder inte tillåter plattorna vara obscent. Vissa ord eller kombinationer av bokstäver och siffror är förbjudna av respekt för andra och du kan ofta hitta en lista över förbjudna ord och bokstav /antal kombinationer vid det organ som utfärdar din tallrik. Ändå försöker en del personer att komma runt dessa begränsningar genom att skapa nya sätt att stava saker som förmodligen är råa eller inte uttalas. Det har även varit framgångsrika rättsprocesser med hänvisning till första tillägget in mot olika organisationer motorfordon om en person känner hans uttalande fåfänga tallrik bör tillåtas, i synnerhet om det inte är oanständigt.

På grund av det stora antalet fåfänga plattor-nära 5% av alla registrerade fordon i USA-att finna en skylt som uttrycker det du vill är ibland en stor utmaning. Det finns ett antal webbplatser som kan ge dig råd om vanliga förkortningar så att du kan hitta nya och kreativa sätt att klargöra vad du skulle vilja ha en skylt att läsa. Intresset för dessa plåtar inspirerade en kortlivad Game Show, vädring i USA under åren 1987-1990, där tävlande försökte gissa och tolka fåfänga plåtar. Massor av människor spelar spelet licens plattan som de kör långa sträckor, stavning ut även lottades siffror och bokstäver för att skapa mening. Detta kan vara ett bra sätt att roa barnen på långa drivar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.