Vad är VTA Light Rail?

Valley Transportation Authority (ATV) är en speciell stadsdel ansvarar för kollektivtrafiken, hantering av överbelastning, speciellt motorväg förbättringsprojekt, och countywide transportplanering för Santa Clara, Kalifornien, USA. Den VTA bildades 1995 genom en sammanslagning av Santa Clara County Transit District och län Congestion Management Agency. Finansieras genom försäljning skatteintäkter, driver byrån tre VTA ljus järnvägslinjer, bussar och en Färdtjänst tjänst som erbjuder dörr-till-dörr tjänst skytteltrafik för handikappade. Den VTA spårvägar är ett elektriskt ljus tåg ger kollektivtrafiksystem från Santa Clara till San Jose, CA.

VTA lätta spårfordon köras på spår med ett medium spårvidden 4 fot 8,5 inches (1,435 m). Öppnade 1987, har systemet utökats till två huvudlinjer och en sporre, med flera tillbyggnader planeras. The Alum Rock-Santa Teresa linje färdas genom Milipitas och downtown San Jose, och Mountain View-Winchester linje går från Mountain View, genom Sunnyvale, Santa Clara och norra San Jose, slutar i västra Campbell. Almaden Shuttle är en sporre med sträcker sig från Ohlone /Chyoweth Station till Almaden, med vid hållplats vid Westfield Oakridge Mall.

Av säkerhetsskäl tåg på VTA snabbspårvägar alla manövreras manuellt. I städerna San José och Santa Clara, spår läggs ut i mitten av befintliga gator, och resten av systemet löper längs starkt trafikerade områden. Behovet av att snabbt reagera på oväntade situationer gör manuell drift säkrare än en dator-system. Som en extra försiktighetsåtgärd, alla tåg som är utrustade med reservkraft kontroll som föraren har han manöver fordonet. Om det finns en plötslig förändring i tryck, till exempel en förare släppte honom eftersom han har blivit arbetsoförmögen, är en nödbromsning utlösas.

Aktörer för VTA snabbspårväg delta i en omfattande utbildning som omfattar alla aspekter av järnvägsdrift och körsäkerheten. Före träning med en erfaren operatör, ny personal praktiken utan passagerare i flera veckor under kontrollerade förhållanden. Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar datorer pekskärm som tillåter operatören att övervaka tågsystem, och videokameror i stället för traditionella backspeglar.

VTA snabbspårväg började med högt golv fordon som krävs för passagerare att öka från plattformen i bilen. I ett försök att bli mer tillgängliga för funktionshindrade, ersatte Transit Authority dessa bilar med lågt golv fordon, erbjuder få tillgång från plattformen och eliminerar behovet av rullstolslyftar. Justeringen förbättrar också tillgång till pendlare in i tågen med sina cyklar. Varje VTA spårvägar bil innehåller fyra cykel ställ, och kan bära maximalt sex cyklar. För de pendlare som vill lämna sina cyklar vid stationen, är varje hållplats utrustad med cykel skåp.

snabbspårväg biljettpriserna är desamma som buss priser och biljetter kan köpas på alla light rail station. Olika alternativ finns, såsom ett enda ritt biljett bra i två timmar på VTA spårvägar bara, eller ett dagpass som ger obegränsad tillgång till alla bussar och lätta järnvägslinjer för inköpsdatumet. Månadskort, som ger också obegränsad tillgång, är ekonomiska alternativ för regelbunden pendlare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.