Vad är USS Enterprise?

USS Enterprise är ett amerikanskt fartyg från marinen tidigare kallades CVA (N) -65 . Det är den äldsta aktiva fartyget i flottan flottan och kommer att förbli så i flera år tills den har ersatts byggs. USS Enterprise är världens första atomdrivna hangarfartyg och det enda fartyget i sin klass-ursprungligen andra fartyg skulle byggas, men dryga omkostnader hindrat byggandet av efterföljande fartyg. Dessutom USS Enterprise är den enda hangarfartyget att hysa mer än två kärnreaktorer-det har åtta Westinghouse A2W reaktorer.

lanserades i september 1960, USS Enterprise såg sin första åtgärd i strid under Kubakrisen. Tillsammans med flera andra fartyg, USS Enterprise fungerat som en blockad fartyg i närheten av Kuba, men krisen kom till en slutsats strax efter strikt karantän hade fått order av president John F. Kennedy. Fartyget blev den första atomdrivna fartyg att delta i strider när flygplan startade från hennes däck mot Viet Cong under Vietnamkriget.

1969 att en raket hade lastats på en F-4 Phantom på däck USS Enterprise däck lanserades oavsiktligt, vilket ledde till en brand som orsakade stora skador till fartyget samt olyckor och skador till personalen ombord. USS Enterprise gick till Pearl Harbor, Hawaii för reparationer, och sändes sedan tillbaka till Vietnam för aktiv tjänst. Fartyget har sett åtgärder så sent som 2007 i Persiska viken, och det förutsättning flygunderstöd under Operation Iraqi Freedom 2003 och 2004.

USS Enterprise har varit en aktiv beställdes fartyg i nästan femtio år och kommer att vara den första atomdrivna fartyg som skall avvecklas i Förenta staterna. Ansträngningar att påskynda avvecklingen av fartyg har ökat under de senaste åren, men om USS Enterprise är ur bruk tidigare än planerat under 2014, skulle marinens flotta att sänkas till tio aktiva fartyg innan ersättning, USS Gerald R. Ford , är klar och lanserades 2015.

dimensioner USS Enterprise är följande: 1123 feet (342m) i längd, 73. 858 ton (67. 002. 850 kg) förskjutning standard , 92. 325 ton (83. 755. 831 kg) lastats, toppfart 33. 6 knop (62,2 km /t), och fartyget kan transportera cirka 5. 800 anställda. Fartyget gick in i Northrop Grumman Newport News varv i april 2008 för en 18-månaders vistelse, under vilken tid det var över och förberedd för sin slutliga användning före avveckling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.