Vad är Trumbroms?

trumbromsar är en typ av bil broms som vanligen används av nästan alla biltillverkare. De arbetar för att stoppa ett fordon i rörelse när föraren gäller trycket på bromspedalen, vilket pressar vätska genom hydrauliska ledningar som leder till trumbromsar. Normalt trumbromsar är installerade på bakhjulen på en bil, med högre utför skivbromsar i främre delen av fordonet, som framtill på bilen ger en mycket högre andel av bromskraft. Eftersom bromsarna är en del av fordonens säkerhet, alla bromsarna på ett fordon skall kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de fungerar väl. Det system för bilindustrin bromsar arbetar inifrån en trumma har funnits sedan tidigt 1900-tal, trots trumbromsar har genomgått en omfattande förfinats sedan dess. Grundläggande konstruktion, dock i stort sett desamma. En stängd delvis trumma eller cylindern är knuten till hjulet, med bromsbackar inuti trumman. När föraren bromsar, skorna kommer i kontakt med trumman och tvingade bilen att stanna. Bromsbelägg tillverkade av mycket värme tolerant material på insidan av bromsbackar ökar friktionen och förhindrar metall mot metall kontakt när föraren bromsar.

Skivbromsar, på framsidan av ett fordon, arbeta efter liknande principer, även om bromsbackar formen av bromsok som Grip en snurrande skiva. Skivbromsar anses vara överlägsen trumbromsar, vilket är varför de är monterade på framsidan av en bil. Men skivbromsar är också dyrare. Den minskade bromskraft med trumbromsar är perfekt för de flesta körsituationer, så de flesta biltillverkarna kombinera de två bromssystem för att få initial-och underhållskostnader för bilen ner. Endast fordon med högre prestanda behöver en fyra hjul skiva bromssystemet.

sekundär användning av trumbromsar är som en parkering eller nödbroms. Den enkla mekaniska system som används för att hantera trumbromsar kan inrättas för att arbeta även utan hydrauliskt tryck, och i många bilar nödbromsen systemet länkar direkt till den bakre trumbromsar, snarare än till en separat broms. I bilar som har fyra hjul system skivbroms, ytterligare trumbromsar är installerade på bakhjulen för nödsituationer.

Om bromsbeläggen på trumbromsar blir slitna ner, kommer bromsarna förlora effektivitet och till slut upphöra att fungera. På grund av detta är det viktigt att kontrollera bromsarna regelbundet för att säkerställa att de är i gott skick. De flesta biltillverkare har installerat en liten visning hål i bromstrummans så att föraren kan kontrollera deras bromsbelägg utan att ta bort hela hjulet. Dock bör hjulen regelbundet bort att göra en fullständig kontroll av bromsen mekanismen, och även om hjulen har stängts av kan däcken roteras och andra löpande underhåll kan utföras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.