Vad är Tractor Pulling?

Tractorpulling är en konkurrenskraftig motorsport där modifierade jordbrukstraktorer drametall släde ner en bestämd kurs. Denna sled innehåller en tung last på metallplattor som är mekaniskt winched fram som släden fortskrider längs banan. Traktorer drar denna ständigt ökande belastningen på sikt att förlora drivkraft och vridmoment, även om en sällsynt fåtal faktiskt kan nå slutet av kursen. Avståndet från början till slut mäts i hundradels tum och den traktor som drog släden längst avstånd förklaras som vinnare. I den händelse att fler än en traktor korsar slutet av kursen, en avrinning hålls med tyngre vikter eller en längre sträcka.

Konkurrens-nivå traktorer kan se ut som vanliga frågan jordbruksutrustning, men likheterna stannar vid den grundläggande kroppen och däck. Tractorpulling är en sport baserad på hästkrafter och vridmoment, vilket innebär att motorn måste modifieras för att generera maximal effekt. Traktorer som tävlar i de flesta regionala drar generera 2,000 till 3,000 hästkrafter, men elitklass får visas traktorer kan 10. 000 hästkrafter eller mer. Vissa traktor entusiaster har också varit känt att ändra semi-lastbilar för avancerade tävlingar.

Motorer i konkurrens traktorer ofta uppdaterad med delar som är avsedda för dragracing och annan motorsport. Designers måste vara noga med att balansera makten med säkerhet, eftersom dessa motorer är avsedda att driva fram fullständigt misslyckande. Föraren måste följa strikta regler i organiserade traktor drar, inklusive användning av en störtbåge och motor döda växlar. Om en förare skulle lossna traktorn, motor och bränsletillförsel systemet måste stängas omedelbart.

Under en traktor, måste föraren hålla sin traktor inom markerade gränser. Touching antingen resultat gränslinjen i diskvalificering. Detta är en mycket viktig säkerhetsfunktion eftersom publiken kan sitta i tillfälliga läktare nära kursen. Traktorpulling används ofta som en lokal fundraiser, så skyddar publiken är en viktig fråga för arrangörerna. Det finns nationella och internationella Tractorpulling sammanslutningar som fastställer riktlinjer för tävlingar och övervaka lokala och regionala kapitlen.

Några åskådare hitta Tractorpulling att vara lite utmanande att titta på. Många klassificeringar av traktorer måste ras hela dagen och det vinnande insatser är inte alltid uppenbart för dem på läktarna. Konkurrensen traktormotorer kan vara extremt hög, så hörselskydd rekommenderas för varje åskådare, särskilt små barn. Ibland en motor under extrem press kommer att explodera, skicka farligt splitter i alla riktningar. Ingen utom utbildad personal bör stå nära traktorer i drift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.