Vad är Steel Belted däck?

Steel Belted däck, även känd oftare som radialdäck eller stål bältade radialdäck, har den teknik som standard i däcket byggandet sedan mitten av 1970-talet. Däcket framhävs genom sin konstruktion av en ståltrådsnät mellan slitbanan och kroppen skikt av en punktering. I många fall kan stål Belted däck har mer än lager av stålband.

Steel Belted däck har en rad fördelar jämfört med däck utan av tekniken, de viktigaste är hållbarheten. Den stålband möjligt att däcket kan användas över flera miles, vilket ger ökad livslängd för däck för slutanvändaren av produkten. Steel Belted däck kan också vara svårare att skador på vissa sätt än traditionella däck.

hållbarheten hos stål Belted däck uppnås främst av det sätt som stålband arbete för att öka styvhet slitbanan. Detta bidrar på flera sätt. Första breder belastningen över en större yta. För det andra, och något samband med den första frågan är att den också bidrar till att hålla däcket svalare, eftersom det inte finns så mycket friktion skapas på vissa områden av däcket. Kylaren däcket, desto mindre chans finns det för gummi för att bryta ner med tiden, vilket ökar dess totala livslängd.

Men skärp stål däcken även har vissa nackdelar över sina traditionella motsvarigheter. Först är däcken allmänhet anses ha en grövre rida än däck utan stålband. Denna effekt har dock till stor del motverkas av förbättrad fordonsteknik design, och särskilt den chock och fjäderben system. I nästan samtliga fall verkar rida på en modern bil smidigare än en tur i en 1970-bil, även med stål Belted däck på den moderna fordon. Den andra nackdelen är kostnaden. De traditionella däcken är mycket billigare att producera, och därför mycket billigare för konsumenten. Den ytterligare stelhet i slitbanan gör det också svårare att säga när däcket är slut på luft, vilket kan påverka bränsle körsträcka.

I de allra flesta av fallen, stål Belted däcken har mer positiva än de gör negativ. Till exempel är de högre kostnaderna motverkas av det faktum att livet i däcket är större, vilket inte så många kommer att köpas under fordonets livslängd. Detta förklarar varför stål bältade däcken snabbt har blivit en standard inom en bransch som många gånger har svårt att komma överens om någon slags normer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.