Vad är Stack Parkering?

parkeringsplatser och däck parkering har oftast en ändlig mängd utrymme för fordon. Det kan inte vara ekonomiskt möjligt att utvidga gränserna för en parkeringsplats eller skapa en annan parkering däck. En hållbar lösning på detta parkering problem kallas stack parkering . Traditionell skorsten parkering innebär utbildad bil betjänter parkering bilar stötfångare till stötfångare i en vanlig parkering struktur, men det finns också en högteknologisk form av stapeln parkering som använder hydrauliska hissar och en stor mängd tekniska skicklighet.

Om en plats eller erbjudanden institution stack parkering, är det oftast ett alternativ till egen parkering på avlägsna platser eller avgiftsbelagd parkering. Föraren drar upp till en anvisad plats och lämnar över hans eller hennes bilnycklar till en betjänt. Den betjänt, som ofta arbetar tillsammans med andra parkeringsvakter, kör fordonet till en reserverad parkering. Sedan stack parkeringen är vanligen begränsad till auktoriserade betjänter, de är gratis att parkera bilarna så nära varandra som möjligt. Om bilens ägare måste ta tillbaka sin bil, kan betjänter flytta flera bilar på en gång att släppa det. Annars förblir de bilar parkerade tills händelsen är över och bilarna kan drivas ut för.

Stack parkering är inte alltid ett perfekt arrangemang för förare som kan behöva lämna en händelse tidigt eller inte kan vänta på kammartjenaren återkomst efter händelsen. Denna typ av skorsten parkering fungerar bäst när föraren vet att han eller hon inte kommer tillbaka till bilen för en avsevärd tid. Studerande stora urbana campus, till exempel, kan tillåta att deras bilar ska vara stack parkeras på ett universitet som ägs parkering däck stället för att betala för mäts stad parkering eller misslyckas med att hitta en plats i många studerande parkering. En annan typ av skorsten parkering innebär ett avancerat hydraulsystem och en avsevärd investering för ägarna av området. This high-tech versionen av stapeln parkering måste man först gräver ett djupt hål på fastigheten. Komplex hydrauliskt system med individuella tider för fordon installeras sedan över den förstärkta ogiltig. Ett hydrauliskt stack parking system kan vara tre eller fyra däck hög och vissa kan flyttas vertikalt eller horisontellt med kraftfulla hydrauliska hissar. kan en utbildad parkering assistent krävs för att parkera en kunds bil på en angiven plats, eller föraren kan ges en uppsättning nycklar för att driva hydrauliska hissar själv. När en ledig plats är manövreras på plats, kammartjenaren eller parker föraren fordonet och utgångar bunten parking system. När föraren är beredd att lämna plats, är det däck höjs eller sänks tills det önskade fordonet är på marknivå. Denna typ av skorsten parking system maximerar mängden tillgängligt parkering bokstavligen stapla tre eller fyra bilar i det utrymme som traditionellt bebos av en enda fordon.

En av de största nackdelarna med ett hydrauliskt stack parking system är långsamma hämtning systemet. Det kan ta avsevärd tid för ett staplat bil för att nå marknivå, särskilt om parking system flyttas både vertikalt och horisontellt. Stack parkering kan vara en hållbar lösning på en begränsad parkering situation, men förarna kan behöva lära sig en ny uppsättning coping färdigheter som de väntar på sina fordon för att nå marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.