Vad är Rubbernecking?

Innan den första scenen av en bilolycka rensas bort, en andra potentiellt farligt fenomen kallas rubbernecking ofta sker. Passing bilister bromsa kraftigt att iaktta följderna av olyckan, eller nyfikna åskådare bilda en folksamling runt platsen. Rubbernecking kan vara en mycket farlig praxis, särskilt för andra förare som skall förhandla både den ursprungliga olycksplatsen och trafiken morra skapad av nyfikna gawkers. Akut tjänstemän vid en olycka försöker ofta att motverka rubbernecking genom kraftfullt styra förare att hålla sig i rörelse. Det är en del av människans natur att bli nyfikna när de ser något extrema eller ovanliga, vilket gör vissa aspekter av rubbernecking mycket förståeligt. Turister tittar på platser i en stor stad för första gången ofta tillbringar merparten av sin tid rubbernecking, eftersom de är helt överväldigad av nya och ovanliga sevärdheter runt dem. Vissa källor säger till och med termen "rubbernecking" kan ha startat runt om i början 20th century, som turister rida i speciella vagnar sightseeing runt New York City sträckte på huvudet för att njuta av utsikten av 44. Avenue. Lokala New Yorkers gång kallas denna del av Manhattan "Rubberneck Road. "

Rubbernecking är också en vanlig metod på barer populärt bland singlar. Låten "Rubberneckin", "släpptes postumt av Elvis Presley, närmare bruket av unga män ansträngde halsen och vridbara huvudet att iaktta alla de vackra kvinnorna i en klubb. Även om denna form av rubbernecking inte kan vara populär hos mannens kvinnliga sällskap, är det fortfarande en del av människans natur att titta på något utöver det vanliga, inklusive åsynen och ljudet av en fullpackad nattklubb.

Det har gjorts vissa studier som verkar ansluta rubbernecking med en efterföljande förlust av uppmärksamhet. Detta är anledningen förlängs rubbernecking när du kör förbi en olycksplats kan vara farliga för ens hälsa. En studie visade att deltagarna inte registrera ett målbilden som omedelbart följde på ett grafiskt våld eller sexuella bild. I en verklig tillämpning, en rubbernecking förare som ser en våldsam bilolycka får inte tillbaka i tid för att känna igen en föränderlig trafikljus eller bromsljus på en bil. Rubbernecking är en naturlig reaktion för många människor, men chaufförerna måste lära sig att hålla sin uppmärksamhet på vägen och undvika att bli en ny fara för andra förare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.