Vad är Range Lights?

Range ljus är ett navigationshjälpmedel som hjälper fartyg hålla kursen. Range ljus används ofta i farliga vatten så att kaptener kan hitta en säker väg genom vattnet, och de kan också användas för positionsbestämning. När olika ljus är närvarande, är de som anges på sjökort så att kaptener och navigatörer vet att leta efter dem.

Två separata fyrar används för att skapa olika ljus. En front ledstjärna är låg på marken jämfört med en bakre ledstjärna, och avståndet mellan beacons kan variera. När någon närmar sig ljus och är på en säker kurs, anpassa de vertikalt, med den bakre ledstjärna ser ut att vara ovanpå den främre båk. Om någon är ur kurs, kommer utbudet lampor inte anpassas, pekar på att fartyget kan på en osäker kurs.

På natten kommer fyrar vara lätt att använda så länge som villkoren är tillräckligt tydlig för att göra dem synliga. Under dagen kan fyrar vara svåra att upptäcka, och som ett resultat, är olika ljus vanligen ljust målade och kan hängas med flaggor så att de kommer att synas tydligt. Så länge det inte finns någon dimma, kommer navigatorer att kunna se de färgstarka stödstrukturer för fyrar, som bör stå ut från den omgivande miljön. Ibland är fyrar arrangerade i en rad ljus konfiguration. I andra tider, är olika ljus enkelt monterade på stolpar, stolpar och andra strukturer. De måste underhållas så att de kommer att fungera hela tiden, så navigatorer kan göra misstag om de tror att olika belysningen ska vara närvarande och funktionella och de är inte tillgängliga. Ett vanligt användningsområde för dessa lampor finns i hamnar, där de används för att markera säkra passager, och de kan dessutom visas på inre vattenvägar som floder, vägleda sjöfarare genom vändningar.

>

Range belysning är bara en bland många navigeringshjälpmedel utformade för att hjälpa fartyg av alla storlekar röra sig tryggt genom vattnet. Den största nackdelen med olika lampor är att om sikten är dålig, kommer navigatorer inte att kunna se ljuset. Detta är en anledning till varför olika lampor är markerade på kartor, så att om en navigator inte kan se ljuset, hon eller han vet att sikten är dålig och det kan vara klokt att stanna eller sakta ner tills förhållandena förbättras. Enheter som foghorns kan koppla ihop med belysning för att varna sjöfarare bort om de närmar farliga områden i vattnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.