Vad är Cross-Canning?

Cross-konservindustrin är en luftfartygsunderhåll teknik som innebär att ta bort delar från ett flygplan och placera dem i en annan. Som en kortsiktig övergångslösning, cross-konservindustrin kan vara oerhört effektivt, eftersom det håller flygplanen i luften i stället grundstötning dem medan de väntar på reservdelar. Det är dock inte helt utan kontroverser, eftersom det kan finnas tillfällen när en cross-konserverad del misslyckas, frestande skyller misslyckandet på korset-konservindustrin.

Vanligtvis när delar cross-burk, de är hämtade ur äldre plan eller plan med ett underhåll på grund och placeras i nyare flygplan eller flygplan som just har reparerats. Tanken är att det är bättre att behålla den nyare, mer nyligen bibehållas flygplan flyger, istället för att flyga äldre plan som kan behöva arbeta snart. I denna mening gränsöverskridande konservering kan hjälpa till att hålla en flotta av flygplan friska och flyger, med hjälp av delar i mycket effektivt sätt. I vissa fall kan en del vara över konserverad flera gånger, samtidigt som underhåll besättningar vänta på reservdelar att komma fram. När delarna är cross-burk, är det oftast noteras i underhållet loggen för planet, så att underhåll besättningar är medveten om att vissa av de delar som på ett plan som kanske har underhållits på senare tid än andra. Serienumret och modell för den del även antecknade, vilket är fallet med alla delar installerade i flygplan, så att om det finns ett återkallande av en serie del, är det lätt att identifiera vilka plan behöver service.

Ibland har en flotta av flygplan begränsat underhåll budget, eller reservdelar är svåra att få. Cross-konservindustrin kan vara ytterst värdefullt i dessa fall, genom att maximera effektiviteten i flottan, hålla arbetande delarna i aktiv användning än att låta dem tyna bort på plattan. Som ett resultat, är vanlig metod inom en rad olika flygindustrin, från militärer till rederier, och människor som påstår plan får lära sig när och hur gränsöverskridande kan delar.

>

Det finns vissa fall där över konservindustrin kan vara problematisk. Ibland oetiskt underhåll besättningar installera delar som måste underhållas, i stället för att återanvändas, i syfte att få upp flygplan i luften snabbt. Cross-konservindustrin kan ibland också användas för att täcka upp problemen och har dokumenterade fall av mis-märkt cross-konserverat delar som har orsakat problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.