Vad är Clyde Ångkokare?

Clyde ångkokare är båtar som en gång ra floden Clyde i Skottland i stort antal. Dessa båtar tog berömda semesterfirare "Doon vattnet" från början av 1800-talet till mitten av 1900-talet, och som av 202C en Clyde ångbåt, Waverly , var fortfarande erbjuder resor och turer för besökare. Clyde ångkokare var kända för att vara den sista stora flotta av ångbåtar som används i världen, och Waverly medför skillnaden av att vara den senast kända havsgående ångbåt.

A Ångbåten rutt längs floden Clyde grundades år 1812, inte långt efter ångfartyget tekniken utvecklades. Clyde Steamers var främst paddel ångbåtar, använder ånga för att driva en stor paddel som gav en drivkälla, och resor syftade främst på lägre och medelklass semesterfirare som ville komma ut ur staden. En resa på en Clyde ångbåt var ett trevligt sätt att få lite frisk luft och se landet utan att spendera en massa pengar. Båtarna användes även för pendling med några skottar.

Senare inkarnationer av Clyde ångbåtar undvikit paddeln för ångdriven skruvar. Dagen trippers om Clyde ångkokare kunde kryssning längs floden Clyde och njuta av landskapet som passerar. Passagerarna kunde ta lunch eller mellanmål att äta på vägen från Glasgow till Greenock. Ett flertal orter längs sträckan erbjuds mat och rum för besökare, blir orter som tillgodoses till passagerarna om Clyde ångkokare. Passagerarna kan också ta kontakt med tåg som reser till olika platser, och många av Clyde ångare i själva verket drivs av järnvägar.

Under sommarmånaderna har förpackats Clyde ångkokare med människor som flyr till trängsel, värme och smog över staden. Många som red på Clyde ångkokare under sin storhetstid hade positiva minnen från sin resa och de fartyg som seglade på, med fartyg byggs för att bedriva rutten så sent som på 1940-talet. Ångfartyget företag som producerar fartyg på 1940-talet använde gamla varvs-planer för att hjälpa dem att återhämta sig snabbt från andra världskriget, får fartyg i bruk så snart som möjligt ersätta fartyg förstördes under kriget.

Även om intresset i Clyde ångkokare har avklingat, båtarna som erbjuder turer och dagsutflykter längs floden Clyde fortfarande göra en livlig verksamhet bland turister och människor som känner sig nostalgisk. För entusiaster av en tidigare epok inom sjöfarten, en tur på Waverly kan vara en värdefull upplevelse; Waverly även resor i andra delar av Storbritannien erbjuder flera utökade turer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.