Vad är Car Spoilers?

En spoiler är en aerodynamisk tillbehör för att förbättra luftflödet över ett fordon för bättre framkomlighet och snabbare hastighet. En bil spoiler fästs på och i jämnhöjd med stammen bakre kant och liknar en kil med en något lyft läpp. "Wings" liknar bil spoilers utan föds upp på piedestaler att stå högre bort stammen. Wings kommer utformas på många olika former och är ofta metalliska eller svart, medan bil spoilers är målade för att matcha fordonet.

Racecars och specialanpassade rider införliva bil spoilers för att minska luftmotståndet och förbättrar hanteringen vid höga hastigheter. En bra spoiler eller vinge med en välanpassad däck kan betyda skillnaden mellan att förlora ett lopp eller att vinna den, allt annat lika.

Även "kosmetiska" bil spoilers finns på kommersiella bilar ändra luftflödet och kan komma att drabba dragkraft. Men experter påpekar förare att följa trafikreglerna kommer inte att gå tillräckligt snabbt för att märka en skillnad. Fabrik, eller eftermarknaden, bil spoilers har stor överklagade dock, eftersom de gör någon bil ser ut som en högpresterande bil, oavsett vad som finns under huven.

Många sportbilar idag kommer med bil spoilers redan installerat. Även Sport Utility Vehicles (SUV) har bil spoilers fäst ovanför bakrutan på toppen av den bakre luckan. Eftermarknad bil spoilers finns även för lastbilar, fäst på baksidan av hytten.

Bil spoilers vanligen tillverkade av gjuten ABS-plast, gjuten glasfiber eller harts. Några vingar är tillverkade av aluminium. Eftermarknad bil spoilers kan köpas för ett visst märke och modell, sedan målade för att matcha fordonet. Andra bilen spoilers komma förmålade att tändsticksfabriken färger. Det finns en mängd olika stilar av bil spoilers att välja mellan. Om du byta ut en fabrik spoiler för en anpassad spoiler, det ursprungliga skruvhålen antagligen vara lappat, eftersom bilen spoilers kommer troligen att ha olika piedestal fotspår. Universal Car spoilers är utformade för att passa en mängd olika modeller, men behöver målas. Flesta spoilers är lätta att själv installera och komma med instruktioner. Innan du installerar, håller spoilern på plats för att kontrollera att det passar kroppen ordentligt och ser bra ut.

Bil spoilers finns där anpassade auto tillbehör säljs. Vissa online återförsäljare funktionen bilder tillgängliga spoilers monterade på olika bilar. Om du vill ge din rida ett sportigare utseende, anser snygg spoiler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.