Vad är Brake Rotorer?

Brake rotorerna är de delar i hjulen på en bil som bromsklossar klämma för att bromsa hjulets rotation och föra fordonet stannar. Beroende på vilken typ av fordon, kan dess bromsa rotorer göras i olika material och utföranden. Del är gjord av gjutjärn, medan andra kan göras med kol, Kevlar ®, eller andra mer specialiserade material.

Några bromsen rotorerna är över borras, vilket innebär att de har små hål borrat genom dem. Detta gjordes ursprungligen i racing fordon, eftersom gasen skulle ibland fastna mellan broms rotorer och dynor, försämrar prestanda. Eftersom modern bromsklossarna inte utgör detta problem så mycket som äldre, och på grund av att bromsen rotorer så småningom kan spricka där hål borras, cross-borrning är inte längre sker på racing fordon.

Cross-borrning är nu allt vanligare på motorcyklar och högpresterande mountain bikes, t. ex. de som används för utförsåkning racing. Syftet med detta är att stödet i värmeavledning som annars skulle varp rotorn när du bromsar snabbt. Brake rotorer kan också slotted, en process där grunt spår är uthuggen rotorn fullborda samma uppgift i racing fordon över borrning används till. Slitsade rotorer är inte nödvändigt eller praktiskt för de flesta bilar, eftersom de orsakar bromsbelägg till slits snabbt, och alltför slitna bromsbelägg kan leda till skador rotorer.

Även järn och stål är de vanligaste materialen för broms rotorer, medan övriga delar kan användas i vissa fordon. Förstärkta kol är ett vanligt val för broms rotorer i racing fordon på grund av sin överlägsna prestanda vid höga temperaturer, jämfört med järn. Kol är också mycket lättare än järn, vilket är en viktig faktor i racing.

Något mindre vanligt att kol rotorerna är sådana gjorda av keramiska material. Återigen är den största fördelen i detta fall låg vikt samt låga underhållskrav. De är också starka nog att tåla hög värme, men är betydligt dyrare än järn. Det finns flera sätt som broms rotorer kan skadas. Överdriven rost är en fara i rotorer görs med järn, till exempel. En liten mängd av rost är universell, men det är möjligt för rotorn att rost i sådan utsträckning att den måste bytas ut. Warping är kanske det vanligaste rotorn problem. När en rotor blir skev, orsakar hög värme en oproportionerligt stor ökning av bromsning yta rotorn. Detta kan leda till vibrationer i ratten och på andra håll när man bromsar.

För att åtgärda detta problem, rotorn tas ut ur bilen och blev genom en bearbetning verktyg för att ge den en mer enhetlig yta. Detta kan bara göras ett visst antal gånger innan rotorn måste bytas ut. Andra problem är något mindre vanligt, såsom sprickbildning i gränsöverskridande borrade rotorer eller poängsättning som sker när slitna bromsar orsaka repor och spår på rotorn ytan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.