Vad är Aircraft däck?

Flygplan däck är däck som är avsedda att användas med flygplan. Det finns ett antal frågor som måste åtgärdas i utformningen av flygplan däck, även känd som luftfarten däck, för att säkerställa att de fungerar säkert. Som ett resultat av dessa däck brukar vara ganska dyra, särskilt med tanke på att de kan pågå för så få som 100 landningar.

företag som tillverkar flygplan däcken vanligtvis producerar tre olika typer av däck. Den första är däcken utformade för allmänflyget, inklusive sportflyget. Nästa är däcken för kommersiell luftfart som passagerare flygplan och flygfrakt. Den tredje är militär däck. Varje typ av luftfart är olika och har några unika begränsningar och behov som måste beaktas. Det främsta problemet med flygplan däck är att de utsätts för enorma påfrestningar. När plan mark, däcken ta vikten på planet och uthärda vissa extrema friktion som planet träffar banan och börjar bromsa. Friktion slits snabbt bort slitbanor av däcken och kan leda till blowouts och andra misslyckanden om däcken är av dålig kvalitet eller inte har väl underhållna. Aviation däck måste också vara beredd på vissa allvarliga vikt, särskilt om de används i kommersiell luftfart, samt för att hantera tillstånd, exempelvis våta och isiga banor.

Strukturen på ett flyg däck är extremt stark. Många har band tillverkat av Kevlar ® eller liknande material för att bevara integriteten av däcket, tillsammans med tjocka bana av hög kvalitet gummi. Aviation däck är också utformat för att vara regummerade, ett förfarande som skär ner på kostnaderna genom att minska antalet gånger en hel däcket behöver bytas ut. Regummering av däck flygplan kan endast ske i anläggningar som fått tillstånd av luftfartsmyndigheterna. Innan start, däcken på ett flygplan som kontrolleras, oavsett om det är en två sitsig sport plan tas upp av en privat pilot eller militär jet lanseras från ett hangarfartyg. Däcken är också kontrolleras rutinmässigt när underhållspersonal gå över planen när de har landat. Om problem har identifierats, är det plan som tas ur drift förrän däcket kan repareras eller bytas ut. Om ett däck misslyckas, är den matchande däcket vanligtvis ersättas på samma gång.

Kostnader för luftfarten däck varierar beroende på vilken typ av användning som de är utformade. Flygplan däck säljs direkt via tillverkare och via återförsäljare av varor flygplansunderhåll. Flygbolag håller ofta däck i lager i underhåll galgar så att de inte behöver vänta på reservdelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.