Hur gör jag en säkerhetskopia av en släpvagn?

Säkerhetskopiera en släpvagn kräver omfattande färdighet och precision som inte är nödvändig när man kör bil i omvänd ordning. Om möjligt är det bäst att säkerhetskopiera en släpvagn med hjälp av en spotter. Det kan ske solo, men det kommer att kräva att extra försiktighetsåtgärder. När du försöker säkerhetskopiera en släpvagn med en spotter, måste du först skapa några handsignaler du ska använda. Du kan inte utgå från att använda teckenspråk för att säkerhetskopiera en släpvagn är universella. Även om många av dem är, om någon av er är nya i processen kommer det sannolikt att en viss förvirring. Upprätta handsignaler för vänster, höger, framåt, bakåt, sakta ner och stanna.

Position koner där du vill att släpvagnen till slut. Detta kommer att ge dig en bättre känsla av riktning att styra släpet. Har din spotter stå ett rimligt avstånd från fordonets front, så han kan se på båda sidor av släpvagnen. Som ni satsar på trailer, se till att ha fönstren ner och av radion så att du kan höra några varningar eller anvisningar han inte kan kommunicera via teckenspråk.

Säkerhetskopiera en släpvagn med handen i 12 position. Vrid ratten i den riktning som Spotter poäng. Gör inga skarpa svängar, så du kan fällkniv släpvagnen. Flytta ratten långsamt, medan du försiktigt trycker på gasen.

Försök att säkerhetskopiera en släpvagn utan hjälp av en spotter behöver ta extra försiktighetsåtgärder för. Innan du börjar processen noggrant söka av området med avseende på potentiella faror, såsom djur, barn och lågt liggande grenar. Detta är saker du spotter normalt kunna märka.

Säkerhetskopiera alltid från förarsidan så att du kan se vilken riktning din släpvagn är på väg. Säkerhetskopiera från passagerarna sidan är mycket farligt eftersom det finns många döda vinkeln. Håll dina fönster så att du kan sticka ut huvudet för att få en bättre bild av de framsteg du gör. Betrakta den riktning du vill släpet gå och markera en stig. Placera stora orange strutar på vägen, på förarsidan och följ stigen av kottarna med hjälp av speglar.

Lägg din hand på 6 position på ratten. Guide ratten försiktigt i den riktning du vill att släpvagnen gå. Regelbundet, gå ut och kontrollera dina framsteg för att du är på väg i rätt riktning och kontrollera att barn och djur inte har placerats ut i området. Med tiden kommer du att det blir lättare att säkerhetskopiera en släpvagn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.